Siyaset Şevki adım adım yargıya gidiyor

Şevki adım adım yargıya gidiyor

09.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şevki adım adım yargıya gidiyor

Şevki adım adım yargıya gidiyor

TBMM Anayasa - Adalet Karma Komisyonu, "Hükümetin ve TBMM'nin manevi şahsiyetini alenen tahkir ve tezyif etmek" suçu nedeniyle Rize Bağımsız Milletvekili Şevki Yılmaz'ın dokunulmazlığının kaldırılmasını kabul etti.
55 dokunulmazlık dosyasını karara bağlamak için toplanan komisyona sunulan hazırlık komisyonları raporlarında, Yılmaz'ın yanı sıra DYP Isparta Milletvekili Ömer Bilgin, DYP Denizli Milletvekili Kemal Aykurt, RP Van Milletvekili Mustafa Bayram'la RP Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu'nun dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi.
Bilgin, Aykurt ve Bayram, komisyona gelerek savunma verirken, Yılmaz, dört ayrı dosya için üçer sayfalık yazılı savunmalarını danışmanı Selim Cerrah'la gönderdi.
Komisyonda, Mesut Yılmaz, Işın Çelebi, Necmettin Erbakan, Ahmet Cemil Tunç, Ergun Özdemir, Bekir Sobacı, Yıldırım Aktuna, Sabri Ergül ve Murat Karayalçın'ın fezlekelerinin dönem sonuna ertelenmesi kabul edilirken, "Hükümetin ve TBMM'nin manevi şahsiyetini alenen tahkir ve tezyif etmek" suçu nedeniyle Yılmaz'ın dokunulmazlığının kaldırılması RP'li üyelerin karşı çıkmasına rağmen benimsendi.