Siyaset Sevsinler senin milliyetçiliğini

Sevsinler senin milliyetçiliğini

10.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin kafatasçı değil, 80 milyonu vatanseverlikle kucaklayan milliyetçiliğe sahip olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayanlar Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarından kaçıranlardır. Ege adalarına sahip çıkamayanlardır” dedi...

Sevsinler senin  milliyetçiliğini

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin 94. kuruluş yıl dönümüne denk gelen olağan Parti Meclisi toplantısının açış konuşmasını yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:
AB SÜRECİ HÜZÜN VERİCİ: Bugün hepimiz biraz heyecanlı ve sevinçliyiz. Görkemli bir tarihi inşa edenler 94 yıl önce cumhuriyeti ve CHP’yi kurdular. Bu partinin değişmez özelliklerinden birisi uygar dünyanın parçası olmak. Mücadele Batı’ya, emperyalizme karşı verilmiştir ama uygarlığı savunmuşlardır. En tipik örneği 1963 Ankara Antlaşması’dır, AB süreci başlamıştır. Geldiğimiz nokta hüzün vericidir. Gönül isterdi ki biz de AB’nin tam üyesi olalım.
BU MUDUR MİLLİYETÇİLİK?: Milliyetçiliğimizi eleştiriyorlar. Milli olduklarını söylüyorlar. Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına, Akdeniz’e yazdık. Milliyetçiliğimiz kafatasçı milliyetçiliği değildir, 80 milyonu vatanseverlik bağlamında kucaklar. Milliyetçiliğimizi sorgulayanlar Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarından kaçıranlardır. Ege adalarına sahip çıkamayacaksın kalkacaksın CHP’nin milliyetçiliğini sorgulayacaksın. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Bu mudur senin milliyetçiliğin? Biz doğruluğun, inançlı insanların adresiyiz, kimlikler arasında ayrım yapmayan herkesi kucaklayan ibir düşüncenin adresiyiz.
MUHATAP OLMAYACAĞIM: CHP ne istiyor? Sabah, öğle, akşam CHP’ye saldırıyorlar, neden? Çünkü bizim ne istediğimizi biliyorlar ve rahatsız oluyorlar. Güçlü ve onurlu bir Türkiye istiyoruz. Onlarla muhatap da olmayacağım. Doğruları söylediğim için iktidarın hedefindeyim. Sabah, öğle, akşam kurşun sıkıyorlar.
EĞİTİM POLİTİKASI REZALET: ‘CHP konuşuyor, ona da komplo kuracağız’ diyorlar. Ne yaparsanız yapın konuşmaya devam edeceğiz çünkü genlerimizde Kuvay-ı Milliye’nin ruhu vardır. Eğitim politikaları tam rezalet. Milli olmaktan çıktı, gayrımilli bir eğitim politikası. Kendi çocuklarını denek olarak kullanan Türkiye Cumhuriyeti’dir.
SİYASETİ BIRAKACAK DEDİM: Erdoğan’ın geçen gün bir açıklaması oldu dedim herhalde siyaseti bırakacak. ‘Yolsuzluğa bulaşanları kenara bırakacağız’ dedi. ‘Kendisi de ayrılacak’ dedim. Kendi örgütüne söylüyor. Yolsuzluk yapanları bırakacaksan önce kendin ayrılacaksın. Ben artık yolsuzluğu bir tarafa bırakacağım, bu ülkeyi namuslu insanlar yönetecek diyeceksin, biz de seni alkışlayacağız.
PİS KOKULAR TÜRKİYE’DE: “Zarrab, Türkiye’de de tutuklandı ama serbest bırakıldı. Bellekler unutmasın. O bakanların isimlerini ve aldıkları rüşvet miktarlarını tekrar söyleyeceğim. Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı, kol saati hariç, piyano hariç. Ona da CHP’li diyecekler. Muammer Güler 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet aldı, oğlunda kendi boyunda kasalar çıktı. Egemen Bağış, içlerinde en garibanı, 3 seferde 1,5 milyon dolar rüşvet aldı. Hâlâ yanında taşıyor bu kişiyi, Allah’ın ayetleriyle dalga geçen kişi. Çağlayan, gitse tutuklanacakmış. ‘Pis kokular geliyor’ diyor AKP’nin genel başkanı. Pis kokular Türkiye’de burnumuzu tutuyorduk, o kokular dünyaya yayılacaktı zaten. Bir bankanın genel müdürü, ayakkabı kutusunda 2.5 milyon avro, 2.5 milyon dolar çıkıyor. Bir bankanın genel müdürüsün, alın teriyle kazandıysan bankaya yatırırsın, evde ayakkabı kutusunun içine saklıyorsun. Hırsıza banka teslim edilir mi? Adalet dağıttığını söyleyen sahtekar hakimler, beraat ettirdiler. Rüşvete de 60 bin TL faiz ödediler. Türkiye Cumhuriyeti’nde bakanlık yapmış birisinin bir başka ülkede yolsuzlukla suçlanması, yargılanması başlı başına utanç vesilesidir.”

‘Bahçeli’ye şaşırmam’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin 94. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “2023 hedefleriniz var mı?” sorusu üzerine, “2035, Merkez Türkiye Projesi’nin uygulandığı bölgede kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar, diğer yerlerde 20 bin dolar olacak ve sosyoekonomik gelişimi açısından Türkiye dünyanın ilk 20 ülkesi arasında yer alacak. Hedefimiz bu” dedi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin 2019 seçimlerinde başkan yardımcısı olacağı iddialarına ilişkin olarak, “Bahçeli başkan yardımcısı olabilir de yani şaşırmam, niye şaşırayım. Anayasa değişikliğinde ‘evet’ oyu kullanmadı mı? Evet oyu kullandığına göre tek adam rejimini savunuyor, tek adam rejiminde de tek adamın yardımcısı olabilir niye olmasın” dedi. l ANKARA Milliyet

‘Kavga edeni atarım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin 94. kuruluş yıl dönümüne denk gelen ve yaklaşık 7 saat süren Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etti. Kılıçdaroğlu, bugün mahalle delegesi seçimiyle başlayacak partisinin olağan kurultay takviminin ertelenmesi önerisine karşı çıktığı, “Kongreler yapılacak. Tüm örgütlerimiz mahallelerden başlayarak sandık kursunlar. Bu süreci parti içinde bir kavga atmosferine dönüştüreni, kavga edeni partiden atarım” dediği belirtildi.
l MERİÇ TAFOLAR Ankara

Yazarlar