Siyaset ‘Sığınak’ selfIe’si

‘Sığınak’ selfIe’si

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Canlı yayında yaşanan patlama, salonda bir anda yoğun telefon trafiğine yol açtı. Ailelerini sakinleştirmeye çabalayan milletvekillerinin endişeleri yüzlerine yansıdı, ancak kararlılıkları değişmedi.

‘Sığınak’ selfIe’si

Sığınakta endişeli bekleyiş devam ederken Yıldırım, Kahraman’ı arayarak “hakimiyeti sağlıyoruz, endişelenmeyin” mesajı verdi. CHP’li Aykut Erdoğdu, Kahraman’a, ‘artık sığınak arkadaşıyız, soru önergelerimi geri çevirmezsiniz herhalde’ diye takıldı. CHP Grup Başkanvekili Özgör Özel de esprileriyle ortamı yumuşatmaya çalıştı. Mahmet Tanal, Salim Uslu ile beraber yere karton serip sırtını duvara vererek oturmayı tercih ederken, Erdoğdu ve bazı vekiller, ‘sığınak selfie’si’ çekti.
Darbeleri anlattılar
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, sığınağa gelerek son durum hakkında bilgi verirken Meclis’e 10 bomba atıldığını açıkladı. Emniyet Müdür Yardımcısı ele geçirdikleri tankları kullanarak, uçakların iniş yaparak yakıt ve bomba ikmali yaptığı Akıncılar Üssü’ndeki uçak pistlerinin işgal edilmesinin planlandığını kaydetti.
Kahraman ve milletvekilleri, sığınaktaki bekleyişleri sırasında 1960 ihtilali ve sonrasında başarıya ulaşamayan darbeleri anlatarak dün yaşananlarla benzerlik kurmaya çalıştı.
Telefonla izlediler
Dışarıdan gelen bomba ve silahlı çatışma sesleri sığınaktaki endişeli havayı daha da ağırlaştırırken, TBMM Sivil Savunma Müdürü, başkan ve beraberindekileri bir alt kattaki daha güvenli sığına yönlendirdi. Vekiller, dışarıda bomba ve çatışma sesleri
sürerken duvar kenarlarında oturarak birbirleriyle sohbet etti, ellerindeki telefonlarla sanal ortamdan gelişmeleri izlemeye çalıştı.
Oktay Vural ölümden döndü
Havanın aydınlanmaya başladığı sıralarda oğlu ile birlikte sığınakta bulunan MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, ölüm tehlikesi atlattı. Dışarı çıkmak üzereyken bir
anda Genelkurmay binasından açılan ateşin hedefi haline gelen Vural ve bareberindeki yere eğilerek tekrar sığınağa döndü. Kahraman ve milletvekileri 09.10’da sığınaktan ayrıldı.