Siyaset Sınırsız haberleşme ayrıcalığı kalkıyor

Sınırsız haberleşme ayrıcalığı kalkıyor

20.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanlığı, Eski Başkanlık Divanı Katip Üyesi CHP’li Elif Doğan Türkmen’in 2016’da 1 milyon 108 bin, 2017 Ocak ayında da 794 bin bin TL haberleşme harcaması yapmasıyla başlayan “sınırsız haberleşme” tartışmasına noktayı, “ayrıcalıkları kaldırarak” koyuyor.

Sınırsız haberleşme ayrıcalığı kalkıyor

Yönetmelik değişikliğine göre TBMM Başkanı ve siyasi partilerin liderleri haricindeki herkes milletvekillerine uygulanan tarifeye tabi olacak. Başkanlık Divanı’nın bugünkü toplantısında kamuoyunda büyük tartışmaya yol açan “sınırsız haberleşme” konusu masaya yatırılacak.

TBMM bütçesinden karşılanacak hatlar, “Başkanlık Makam konutu, makamı, Başbakanlık TBMM çalışma odasının hatları ile TBMM Başkanı, TBMM’de grubu olan siyasi partilerin milletvekili olan Genel Başkanı veya Grup Başkanı” olarak yeniden düzenlendi. Böylece sınırsız harcamaya sahip olanlar TBMM Başkanı ile siyasi partilerin genel başkanları ve makamlarıyla sınırlandırılmış oldu. Halen yürürlükte olan düzenlemede ise sınırsız haberleşme hakkına, “22 Başkanlık Divanı üyesi, 12 siyasi partilerin grup başkanvekilleri, 18 Meclis ihtisas komisyonu başkanları, 10 uluslararası komisyon ve asamble bakanları” yani 63 kişi sahipti. Düzenlemeyle bu kişiler milletvekillerinin tabi olduğu sınıra tabi olacak ve bir yıl içinde iki maaş tutarı, yani 36 bin TL’yi aşamayacak.

Haberin Devamı