Siyaset Sivas'ta bazı evlerde arama yapılıyor

Sivas'ta bazı evlerde arama yapılıyor

09.01.2009 - 15:23 | Son Güncellenme:

.

Sivasta bazı evlerde arama yapılıyor

Sivas’ta "Ergenekon soruşturması" kapsamında gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda polisin bazı evlerde arama yaptığı öğrenildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda, bazı evlerde arama yapıldı.
Arama yapılan evler ve sahipleri hakkında bilgi verilmezken, soruşturmanın gizli ve kapsamlı bir şekilde sürdüğü belirtildi. Öte yandan, soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Cumhuriyet Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi M.A. ile diğer zanlılar H.İ.B, D.G, G.K, M.Ç.Ş, F.Ç. ve İ.T’nin emniyetteki sorgusu sürüyor.
Zanlıların sorgu ve ifade işlemlerinin tamamlanmasının Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecekleri bildirildi.
Sivas’ta düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 2’si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Zanlılardan daha önceki yıllarda Sivas Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini de yürüttükleri belirtilen Oğuz B. ve Bekir Ç. ile Ersin D, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından ele geçirilen 2 el bombası, bir "kalem silah", çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 mermi ve bol miktarda dijital materyalle birlikte İstanbul’a gönderilmişti.

Yazarlar