Siyaset Siyasette çifte standart olmaz

Siyasette çifte standart olmaz

07.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri, gazetecilerin serbest bırakılmasını isterken Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın isimlerini de saydığı için kendisini eleştirilenlere yanıt verdi

Siyasette çifte  standart olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın isimlerini okuyarak alkışlatmasına partisinden gelen tepkilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Hiçbir gazeteci hapiste olmasın” dedi. Kılıçdaroğlu kendisini eleştiren kardeşi Celal Kılıçdaroğlu ile ilgili soruya ise, “Kardeşimle ilgili bir sorun yok arkadaşlar” demekle yetindi.

Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu’nun babası Fehmi Tanrıkulu’nun vefatı nedeniyle Diyarbakır’a giderek taziye evini ziyaret etti. Tanrıkulu’na başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, ardından CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

‘İlkeli olmalı’

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu Adana mitinginde FETÖ’den tutuklu gazetecileri alkışlatmasına yönelik eleştirileri yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Adana’da hapisteki gazetecilerin ismini andığım için belli çevrelerden tepki geliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim bir parti, bir insan ilkeli olmalıdır. İlkeleri olmalıdır. Bizim ilkemiz nedir? Hiçbir gazeteci hapiste olmasın, kalemi dolayısıyla yazı yazan, düşüncelerini açıklayan bir insan benim düşüncelerimi desteklediği zaman dışarı çıksın, benim düşüncelerimi desteklemediği zaman hapse girsin. Siyaset çifte standart kabul etmez, siyasette doğru ve ilkeli duracaksınız” dedi. Kılıçdaroğlu, 146 gazetecinin cezaevinde olmasının Türkiye’nin uluslararası arenada demokrasi ayıbı olduğunu belirtirken, “146 gazetecinin tutuklanması ayıbından Türkiye’nin arındırılmasını istiyorum. Hiçbir gazetecinin tutuklanmasını istemiyoruz” diye konuştu.

‘Konuyu bilmiyoruz’

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, danışmanlarından Fatih Gürsul’un FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin “Danışmanımdı, iyi bir iletişimci, iyi bir hoca, ödülleri olan bir arkadaşımız. Danışmanlığı sırasında miting öncesi ve sonrası hangi konular üzerinde duralım diye araştırmalar yapardı. Küçük anketler yapardı. Kendisinin bir suçu var mıdır, yok mudur o konuyu bilmiyoruz tabii. Eğer adil bir yargılanma olursa bizim açımızdan bir sorun yok herkes gidecek ifadesini verecek” dedi.

‘Dekont şeref madalyasıdır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 200 bin dolarını bozduğunun açıklanması ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, TBMM’de dekontu göstermesi konusundaki sorulara da Kılıçdaroğlu, şu karşılığı verdi:
“Gördünüz mü dekontu? Görmediniz. Ben de görmedim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın 200 bin doları bozdurduğuna ilişkin dekontun açıklanması beni çok mutlu etti. Ama bu dekontu hepimizin görme ihtiyacı var. Dekontu niye gizliyoruz ki, dekont şeref madalyasıdır. Ben 200 bin doları şu tarihte bozdurdum diyecek öyle değil mi, ama gizliyorsunuz. Niye gizliyorsunuz? Dekont kamuoyuna açıklanmalı. Ayıp bir şey değil ki.”