Siyaset Siyasetten uzak bir gece

Siyasetten uzak bir gece

11.04.2010 - 01:11 | Son Güncellenme:

Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru’nun geleneksel fasıl davetinin bu ayki konuğu Cumhurbaşkanı Gül oldu

Siyasetten uzak bir gece

Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru’nun önemli isimleri konuk ettiği geleneksel fasıl davetinin bu ayki konuğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Siyasetin yoğun gündeminden uzak müzikle dolu gecenin en renkli anı ise, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın en sevdiği sanatçı olan TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Melihat Gülses’in şarkı söylediği bölüm oldu. Gülses, gecede Baykal’ın en sevdiği parça olan “Günaydınım, nar çiçeğim, sevdiğim” isimli şarkıyı seslendirdi.
Yeniköy Sait Halim Paşa Yalısı’ndaki fasıl, önceki gece 20.30’da Cumhurbaşkanı Gül’ün gelmesiyle başladı. Koru, Vali Muammer Güler’le sivil plakalı bir araçla yalıya gelen Gül’ü kapıda karşıladı.
Yoğun siyasi gündeme rağmen siyasetin pek konuşulmadığı gecede, konuklar yemeğin ardından fasıl dinletisine geçtiler.
Geceye Gül ve Vali Güler’in yanı sıra eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, eski TMSF Başkanı Ahmet Etürk, işadamı Selahattin Ayan, sanatçılar Mazhar Alanson, Kenan Işık, Hakan Aysev, Melihat Gülses, Samime Sanay, Amir Ateş, Bedirhan Gökçe, gazeteciler Derya Sazak, Nazlı Ilıcak, Ergun Babahan, Mehmet Barlas, Mustafa Karaalioğlu’nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Gecenin en renkli anı ise, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın en sevdiği sanatçı olarak bilinen Melihat Gülses’in şarkı söylediği bölüm oldu. Gülses, CHP liderinin en sevdiği şarkı olan, güftesi Fevzi Halıcı’ya, bestesi Cinuçen Tanrıkorur’a ait Kürdilihicazkâr makamındaki “Günaydınım, nar çiçeğim, sevdiğim” isimli şarkıyı bu kez Cumhurbaşkanı Gül için seslendirdi.