Siyaset 'Siyasi iktidarın içindeki çetelerin peşini bırakmayacağız'

'Siyasi iktidarın içindeki çetelerin peşini bırakmayacağız'

08.12.2010 - 10:59 | Son Güncellenme:

.

Siyasi iktidarın içindeki çetelerin peşini bırakmayacağız

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 1980’de evinin önünde öldürülen Kemal Türkler davasını zaman aşımına uğratanların peşini bırakmayacaklarını belirterek, "CHP olarak, Kemal Türkler cinayetini gerçekleştirenlerin, bu cinayetin gerçek faillerinin ceza almasını engelleyerek davayı zamanaşımına uğratanların, siyasi iktidarın içindeki çetelerin peşini bırakmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, yaptığı yazılı açıklamada Kemal Türkler cinayeti ve yargı sürecini aydınlatmak için konuyu TBMM gündemine taşımaya devam edeceklerini söyledi. Anadol, şöyle dedi:

"Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu, 22 Haziran 2010 tarihinde Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinin direnmesine ilişkin kararı bozmuş ve Ünal Osmanağaoğlu’nun gerçek fail olduğu hukuken kesinleşmiştir. Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulunun kararı ile zaman aşımı süresinin dolduğu 22 Temmuz 2010 tarihi arasındaki süreçte dava sonuçlandırılmamış ve zaman aşımına sokulmuştur. Davanın daha 1996 yılından beriki seyri düşünüldüğünde, zaman aşımının gerek idari kararlarla gerekse mahkeme kararları ile hazırlanan bir senaryo olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır."

Haberin Devamı

-"ÇETELER AKP İKTİDARINDA DA KORUNUYOR"-

Kemal Türkler cinayetinin, gerçek faillerinin cezalandırılamamasının çetelerin siyasi iktidara sızdıklarını tartışmasız olarak ispatladığına dikkat çeken Anadol, "Bu durum Susurluk’ta ortaya çıkan çetelerin varlığını ve gücünü AKP iktidarında da koruduğunu ortaya koymaktadır" dedi.

-BAŞBAKAN’A SORDU-

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, zaman aşımına uğrayan Kemal Türkler davasını TBMM gündemine de taşıyarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Anadol, şu soruları sordu:

"Kemal Türkler cinayetinin gerçek faili Ünal Osmanağaoğlu hangi gerekçelerle Bandırma Cezaevine nakledilmiştir? Bu talep hangi makamdan ve kimden gelmiştir?

Bandırma Cezaevi Müdürlüğünün hangi talepleri Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce onaylanmamıştır?"

Kemal Türkler cinayeti davasının 21 Temmuz 2010 tarihli duruşmasının çıkışında Türkler’in avukatı Ömer Kavili’nin, "Mahkemenin dün vermiş olduğu karar bir yana, ayın 11’inde Ankara 1 nolu F tipinde başka bir suçtan hükümlü olan sanık, Bandırma Cezaevi’ne getirilmiştir. Öyleyse mahkemenin yargı yetkisini kullanmak Ankara’daki bu memurların basiretsizliği yüzünden, sanık özel olarak mahkemenin yargı yetkisinden kaçırılmıştır" dediğini hatırlatan Anadol, şu soruları yöneltti:

Haberin Devamı

"Kemal Türkler cinayeti davasının 21 Temmuz 2010 tarihli duruşmanın çıkışında Türkler’in avukatının belirttiği davayı etkilemeye yönelik idari işlemleri yapanlar hakkında işlem yapmayarak bunları himaye edenler hakkında soruşturma açılması düşünülmekte midir?"

Yazarlar