Siyaset ‘Siyasi projem gözükmüyor’

‘Siyasi projem gözükmüyor’

17.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, herhangi bir siyasi projesi olmadığını belirterek, “Dolayısıyla siyasi rakip olarak ortada gözükmeyeceğim” dedi.

‘Siyasi projem gözükmüyor’

İstanbul’da katıldığı bir etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç’a, siyasete girip girmeyeceği soruldu.

Haberin Devamı

Kılıç, “Ben şu an da ülkeye hizmet etmenin sadece siyasi partilerle olacağına inanmayan birisiyim. Şüphesiz ki siyasi partileri küçültme veya itibarsızlaştırma anlamında söylemiyorum. Siyasi partiler bu ülkenin vazgeçilmez değerleridir. Siyasi partiler sorunların çözüm merkezidir” dedi.

Kılıç, “Ancak ben şu anda Anayasal Adalet Platformu adı altında ülkemize hizmet etmek üzere hukuksal sorunların, ülke meselelerini inceleyen, araştıran, analiz eden bir merkez oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonra hizmeti o çatı altında yürütmeye çalışacağım. Şu an herhangi bir siyasi proje gözükmüyor. Dolayısıyla siyasi rakip olarak ortada gözükmeyeceğim. Dün, benim bir siyasi partiye bayrak açtığım değerlendirmeleri yapıldı. Ben öyle bir kulvarda değil, bu ifade ettiğim platform içerisinde devam edeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi başkanıyken sessiz kaldığı eleştirilerine cevap veren Kılıç, “Yargı organları içerisinde özellikle bizim kuruluş yıldönümlerinde Türkiye’deki olan olayları değerlendiren, düşüncesini en net ve belki de bir kesimi rahatsız edecek biçimde açıklayan bir yargı başkanı olarak bildiğini düşünüyorum. O nedenle sessiz kaldığım konusundaki eleştirileri hak etmiyorum” dedi.