Siyaset Siyasilerden bayram mesajları

Siyasilerden bayram mesajları

04.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de aralarında bulunduğu siyasiler, yayımladıkları mesajlarla bayramı kutladı

Siyasilerden bayram mesajları

Huzur rüzgârına vesile olacaktır

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Bayramlar, milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, kardeşlik ahdini yenilemek, insanların birbirini sevmesi ve gözetmesi için bir vesiledir. Zor günler geçiren dünyamızın, insanlığın barışına katkı sağlayacak, İslam dünyasından yayılacak bir sevgi ve huzur rüzgarına bayram bir vesile olacaktır inşallah.

Yüz binlerce çocuk harçlık alamayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İslam dünyasının içinde bulunduğu tablo, bayram coşkumuzu gölgeliyor. Müslümanlar, demokrasinin evrensel kurallarından uzaklaşmış, adil olmayan yönetim anlayışlarının hâkimiyeti altında bulunuyor. İslam Dünyasının içinde bulunduğu bu tablo, büyük ölçüde ülkemiz için de geçerli. Yüz binlerce çocuk, babalarından bayram harçlığı alamayacak. Bu yürek dağlayan tabloya rağmen umutsuz değiliz

Haberin Devamı

‘Bizi biz yapan değerleri koruyoruz’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Bayramların getirdiği beraberlik ve dayanışma ruhunu yaşatmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak hepimizin en önemli vazifelerinden biridir. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile yaptığımız çalışmalar, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızın, 462 bin kilometrekare mavi vatanımızın ve semalarımızın güvenliğinin, 82 milyon vatandaşımızın huzur ve refahının sağlanması ile bizi biz yapan değerlerimizin korunması içindir.

‘Kürt-Türk ayrımı yapan bölücüdür’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kökeni, mezhebi ve anasının dili ne olursa olsun tüm Türk vatandaşları muhabbet ve hürmetle bayramlaşırken, gönüller alınmalı, dargınlıklar sonlanmalı, küslükler, kırgınlıklar tamir ve telafi edilmelidir... Türkiye’de Türk-Kürt ayrımı yapan, etnik hassasiyetleri kaşıyan ve kanatan kim varsa art niyetlidir, aslen bölücüdür. Türk-İslam coğrafyalarında hüküm süren zulüm hepimizin müşterek sızısıdır.

‘Bayram gibi idrak edilemiyor’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Bayramlar, bizleri fıtratımızla buluşturan, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma günleridir. Fakat maalesef bugün acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, iman ve İslam kardeşliğimizin en önemli tezahürlerinden olan bayramlarımız, bayram gibi idrak edilememektedir. Bayramın neşesini çoğaltmalıyız. Ramazanda elde ettiğimiz kazanımları ramazan sonrasına da taşımalıyız.