Siyaset Skandaldan sonra ilk kez geldiği mecliste Altaylı'ya çattı

Skandaldan sonra ilk kez geldiği mecliste Altaylı'ya çattı

26.05.2010 - 14:58 | Son Güncellenme:

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, istifasının ardından ilk kez TBMM’ye geldi. Meclise girşinde kameralar karşısına geçen Baykal, 340 bin dolara tekne aldığı yönündeki çıkan haberlere açıklık getirdi.

Skandaldan sonra ilk kez geldiği mecliste Altaylıya çattı

Basında yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını savunan Baykal, “Benim hayatımda hiçbir zaman tekneye verecek 340 bin dolarım olmadı. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Böyle bir parayı vermem mümkün değildir. Böyle bir imkanım yoktur. 340 bin dolar vermişim, nakit vermişim, bunlar deli saçması, abuk sabuk laflar” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, istifasının ardından ilk kez evinden çıkarak TBMM’ye geldi. Meclise gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetede yer alan Baykal’ın 340 bin dolara tekne aldığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, gazetenin bu haberi üst manşetten duyurduğunu ancak ne kendisinin ne de ailesinin böyle bir hayalinin olmadığını söyledi. Baykal, “Sabah bunu gazetede gördük ve çok şaşırdık. Bir olay bu kadar temelsiz, bu kadar esastan yoksun, bu kadar boşlukta nasıl yapılabilir? Gerçekten anlayamadık. Ağzımıza almamışız, içimizden geçirmemişiz, aklımızda yok, hayalimizde yok, böyle bir mesele kesinlikle yok. Çılgınca bir iş” diye konuştu.

“İDDİA DELİ SAÇMASI”

Haberin Devamı

Haberin yayınlanmasından sonra gazetenin yayın yönetmenini aradığını belirten Baykal, yayın yönetmenin haberin arkasında durduğunu söylediğini ifade etti.

Bu konuşma karşısında gazeteciye 24 saat süre verdiğini belirten Deniz Baykal, haberi düzeltmemeleri durumunda hukuk yoluna başvuracağını söylediğini ancak gazetede hala bir düzeltme yazısının yayınlanmadığını kaydetti.

Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne benim, ne ailemin yakınlarının, herhangi birisinin bırakınız Göcek Limanındaki bu yat ile ilgili olarak dünyanın herhangi bir limanında herhangi bir yata veya tekneye yönelik olarak, bırakın satın almayı, bir ilgi gösterdiğine dair hiç kimsenin bir haber yapamayacağına kesinlikle inanıyorum.

Hiçbir zaman böyle bir niyetim böyle bir arayışım olmamıştır. Benim hayatımda hiçbir zaman tekneye verecek 340 bin dolarım olmadı. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Böyle bir parayı vermem mümkün değildir.

Böyle bir imkanım yoktur. 340 bin dolar vermişim, nakit vermişim, bunlar deli saçması, abuk sabuk laflar.” Deniz Baykal, gazetenin kendisinden özür dilemesi gerektiğini savunurken, tekzip yayınlanması için gerekli hukuksal yollara başvuracağını da sözlerine ekledi.

FATİH BEY ÇIKSIN BU HABER NASIL ULAŞTI ANLATSIN

Baykal, tekne haberlerine yönelik basın açıklamasının ardından, bir süre muhalefet kulisinde milletvekili ve gazetecilerle sohbet etti. Meclis’te bulunan bazı CHP’li ve MHP milletvekilleri Baykal ile sohbet etti.

Haberin Devamı


Basının büyük ilgi gösterdiği Baykal, kuliste de tekne haberlerine yönelik soruları yanıtladı. Baykal şöyle konuştu:
"Ben, ne aileyle konutum, ne aileyi tanırım. Bu haber şaşırtıcı nereden çıktı. Asparagas haber. Hatta asparagasın ötesinde? Bu haberin hiçbir gerçek tarafı yok. Nerden çıktı merak ediyorum. Hiçbir temeli yok. Ben ne böyle bir yat aldım, ne böyle bir hayalim oldu. Fatih Bey bu habere nasıl ulaştığını çıksın anlatsın. Dava açacağım."


Gazetecilerin, "Birilerinin senaryosu mu, sizin adınıza oynanan bir oyun olabilir mi" şeklindeki soruya, "Bunun ötesine geçmek istemiyorum. Ben bildiğimi konuşurum. Önüme gelene bakarım. Ben şu ana kadar hiçbir gazeteciye açıklama yapmadım. Ben bu arada teşekkür ederim? yazılı basın buna pek itimat etmedi. Bu haberi kullanmayan herkese teşekkür ederim" yanıtını verdi.
Sohbet sırasında gelen telefonla konuşan Baykal, kendisini arayanın Fatih Altaylı olduğunu, haberin doğruluğuna yönelik açıklama yaptığını söyledi.

Haberin Devamı


Baykal, "Ben Allah derim başka da diyecek sözüm yok. Ben parayı peşin vermişim falan? Yok böyle bir şey" dedi.
Bir soru üzerine Baykal, "Kimseyle ilgili haksız varsayım ortaya koymak istemiyorum. Yat sahibi olmak ayıp bir şey değil, ama benim yatım yok. Yat sahibi olanları da kutluyorum. İyi bir şey yapıyorlar" diye konuştu.


Ankara’da kaptanlık kursları olduğunun hatırlatılması üzerine Baykal, "Ankara’da çok kaptan var" dedi.
Kemal Anadol’un, Baykal’dan müsaade isteyip, "Zaten 5 kişi var, gidip bir bakayım" diyerek Genel Kurul salonuna girmesi gerektiğini söylemesi üzerine Baykal, "Aman, aman... Boş bırakma. Git şu 5 kişiye sahip çık" dedi.