Siyaset Solda Beyoğlu yarışı

Solda Beyoğlu yarışı

05.12.2013 - 17:34 | Son Güncellenme:

Beyoğlu için şimdi de Yarayıcı aday adaylığını açıkladı.

Solda Beyoğlu yarışı

Gezi olaylarının kalbinde bulunduğu için başta CHP olmak üzere sol partilerin yaklaşan yerel seçimler öncesinde özel önem atfettiği Beyoğlu için bir aday adayı daha çıktı. 2011 seçimlerinde CHP'den Hatay Milletvekili adayı olan ancak gösterildiği sırayı beğenmediği gerekçesiyle istifa eden Grup Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı, Beyoğlu için aday adaylığını açıkladı. Yarayıcı, Taksim Dayanışma Platformu'nun belirlediği Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, CHP PM üyesi Gülseren Onanç ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil ile Beyoğlu için yarışacak.
Gezi olaylarının merkezinde yer alması nedeniyle sol partilerin büyük önem atfettiği ve Ak Parti'den almaya çalıştığı Beyoğlu Belediyesi için talipler çoğalıyor. CHP'nin Taksim Dayanışma Platformu'nun belirleyeceği ortak adayı göstereceğini açıklamasına karşın, partiye yapılan aday adaylığı başvurularına her gün bir yenisi ekleniyor. Grup Yorum'un eski solisti Yarayıcı aday adaylığını açıkladı. 2011 seçimlerinde CHP'den Hatay Milletvekili adayı olan ancak gösterildiği sırayı beğenmediği gerekçesiyle istifa eden Yarayıcı, bu kez Beyoğlu için kolları sıvadı. Aday adaylığına ilişkin, Anka'ya açıklamalarda bulunan Yarayıcı, 29 yıldır Beyoğlu’nda oturduğunu, 16 yıldır Kasımpaşa Lisesi’nde öğretmenlik yaptığını belirterek, öğretmenlikten istifa ettiğini kaydetti. Beyoğlu’nda, sandığa gitmeyen yaklaşık 40 bin seçmen olduğunu vurgulayan Yarayıcı, "Bu 40 bin seçmenin neredeyse tamamıyla konuştum. Sandığa gelmeye söz verdiler. Ben aday olursam, onları sandığa çekebileceğime inanıyorum. Tüm sol partilerle görüşüyorum. İttifak yapmak, ortak aday olmak istiyorum" dedi.
Taksim Dayanışma Kahraman demişti
Taksim Dayanışma Platformu'nun bir süre önce yaptığı toplantıda Gezi olaylarında ön planda yer alan, bu nedenle kısa süreli olarak Gaziantep'e sürgüne gönderilen Kahraman'ın adının CHP'ye sunulmasına karar verilmişti.
Güçlü aday adayları var
Yarayıcı, adaylık sürecinde Kahraman'ın yanı sıra daha önce partiden aday adaylığını açıklayan Onanç, Kotil, yazar Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ve Gezi olayları sırasında öne çıkan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği'nin (BEY-DER) eski başkanı Tarkan Konar ile yarışacak.