Siyaset Son dakika... Bakan Turhan'dan corona virüs açıklaması!

Son dakika... Bakan Turhan'dan corona virüs açıklaması!

14.03.2020 - 16:37 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, corona virüs vakalarıyla ilgili olarak, "Halkımızın sağlığı için önlemler aldık" dedi.

Son dakika... Bakan Turhandan corona virüs açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, bir dizi inceleme, ziyaret ve toplantıya katılmak üzere Samsun’a geldi. Samsun-Çarşamba Havalimanı'na inen Bakan Turhan, burada Vali Osman Kaymak, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından eller kalbe götürülerek karşılandı. Bu sırada herkesin tebessüm etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yapılan değerlendirme toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, "Ulaştırma hepinizin bildiği gibi hayatımızın her anında her zaman ihtiyaç duyduğumuz bir hizmet. Şu anda dünyayı sarsan bir sağlık problemi var, koronavirüs problemi. Bütün dünya bununla ilgili olarak teyakkuz halinde acil durum ilan edilmiş durumda. Biz de hükümet olarak sayın cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ve sağlık bilim kurulunun tavsiyelerini sağlık bakanlığımızın kararlarını ulaştırma alanındaki gerek yurt içi gerekse yurt dışı ulaştırma hizmetleri konusunda bazı tedbirler alma zorunluluğu hasıl olmuştur. Dün bu konu ile ilgili olarak sayın sağlık bakanımızla birlikte açıklamalar yaptık. Bildiğiniz gibi şu anda hava yolu ulaşımında 14 ülkeyle hava yolu bağlantısını kestik. Yine özellikle doğu komşumuz İran’la olan demir yolu ve kara yolu ulaşımını da kesmiş bulunuyoruz. Yine hakeza Irak ile, yine Sofya demir yolu bağlantımızı da hizmetimizi de durdurduk. Bunların tek amacı var insanımızın sağlığını korumak, ülkemizi korumak. Bununla ilgili olarak Sağlık Bilim Kurulumuzun ve Sağlık Bakanlığı'mızın karaları doğrultusunda bu süreler kısaltılıp uzatılabilecek" dedi.

Haberin Devamı

AYVACIK YOLU İNCELEME

Bakan Turhan karşılamanın ardından Çarşamba-Ayvacık karayolunda incelemelerde bulundu. Karayolları Yol Yapım Kontrol Şefliği’nde Çarşamba-Ayvacık karayolu yapımı hakkında brifing aldı alan Turhan'ın ziyaretlerde dünyayı etkisi altına alan 'korona virüsü’ saygını dolayısıyla ülke genelinde alınan tedbirler gereğince tokalaşmak yerine temassız selamlaştığı gözlendi. Bakan Turhan, karayolu hakkında aldığı bilgilerin ardından ilçeden ayrıldı.

Son dakika... Bakan Turhandan corona virüs açıklaması

Ziyaretlerde Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba İlçe Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Ayvacık İlçe Kaymakamı Orhan Ayaz, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, mülki ve idari amirler hazır bulundu.