Siyaset Son haftasında adeta topa tuttu

Son haftasında adeta topa tuttu

06.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

RTÜK Başkanlığı görevi 14 Temmuz’da sona erecek olan Prof. Dr. Davut Dursun, 6 yıl boyunca yürüttüğü başkanlık göreviyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dursun, evlilik programları ve diziler hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Son haftasında adeta topa tuttu

‘Toplum hayır demeli’

Haberin Devamı

Dursun, “Reyting alsın, ilgi çeksin diye marjinal, ensest ilişkiler gibi şeyler ele alınıyor. Bu, toplumun değerlerini, ilkelerini olumsuz etkiliyor. Evlilik programları da eleştirdiğimiz bir alan ancak netice itibarıyla bu programlar izleniyor. Toplum bu tür şeylerden hoşlanıyor ve gün boyu izliyor. Evliliğin televizyon ekranlarında pazarlanması anlamına gelebilecek bir yöntem ahlaken kabul edilebilir değil. Toplumun o tür şeylere ‘hayır’ demesi lazım” dedi. Dizilerin çok uzun olmasından şikayet eden Dursun, çocukların dizilerdeki şiddetten olumsuz etkilendiğini, herhangi bir sorun karşısında karşılıklı konuşma yerine, sıkıntıların çözümünün silah olduğuna yönelik bir algı oluşturulduğunu kaydetti. Dursun, cinselliğin de ön plana çıkarılmaması gerektiğini dile getirerek, “Cinselliğin bu kadar sıradan bir şey haline getirilmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Dursun, RTÜK’teki yeni üye dağılımı için de tartışılacak bir öneride bulunarak “Meclis Başkanlığı eğer üye kontenjan dağılımını d’Hondt sistemine göre yaparsa, AK Parti’nin beş kontenjan sayısı korunmuş oluyor. Meclis Başkanlığı bunu yapabilir. AK Parti, yine 5’i koruyacağı için aralarında başkan çıkarma imkanı olabiliyor ama böyle olmazsa bile üyelerin aralarında başkan çıkarmakta fazla sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.