Siyaset Son şehidin cenazesi Zap Suyu’nda bulundu

Son şehidin cenazesi Zap Suyu’nda bulundu

22.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzman çavuş Erhan Ar patlamanın olduğu yerden yaklaşık 100 metre uzaklıkta paramparça bir halde bulundu. Bulgular Ankara’daki Adli Tıp Kurumu’na DNA testine gönderildi

Son şehidin cenazesi Zap Suyu’nda bulundu

Hakkâri - Çukurca karayolunda PKK’lı teröristlerin askeri konvoya pusu kurarak düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerden uzman çavuş Erhan Ar’ın cenazesiyle ilgili belirsizlik dün akşam ortadan kalktı. DNA testinden sonuç alınamayınca cuma gününden bu yana Zap suyu çevresinde başlatılan arama çalışmaları sırasında, patlamanın olduğu yerden yaklaşık 100 metre uzakta ceset parçaları bulundu. Önceki akşam bulunan ve Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilen bulgular DNA testine gönderilirken, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin “Yozgatlı çocuğumuz cesedi bulundu” dedi.

Önce ikisi bulunmuştu
Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi kesiminde 17 Ağustos çarşamba günü askeri konvoya pusu kuran PKK’lı teröristlerin antitank mayınlı ve roketatarlı saldırısında biri binbaşı sekiz askerle bir korucu şehit düştü, 15 asker de yaralandı. Saldırı sırasında zırhlı araçtan inip teröristlerle çatışmaya giren Başayar ve koruması Ar birlikte şehit oldu. Zırhlı aracı bile hurdaya çeviren patlamayla birlikte, parçalanan iki şehidin cenazeleri toplandı ve Ankara Adli Kurumu’nda yapılacak DNA testinden sonra toprağa verilmeleri kararlaştırıldı. Yakınlarından alınan örneklerle yapılan DNA testinde Başayar’ın cenazesi kesinleşti, ancak Ar’a ait bulguya rastlanamadı.
Şehitlerden korucu Cabbar Gültekin aynı gün Hakkâri’de defnedilirken, perşembe günü uzman çavuşlar Turan Kurt Balıkesir’de, Nazır Elitok Kırıkkale’de, Samet Kılıç Ordu’da, onbaşı Vedat Gülder Ardahan’da, er Serkan Altay da Burdur’da toprağa verildi. Cuma günü de Binbaşı Yavuz Başayar için Ankara’da, uzman çavuş Hakan Çil için de Kahramanmaraş’ta törenler düzenlendi. Ancak aynı saldırıda şehit düştüğü açıklanan uzman çavuş Ar için memleketi Yozgat’ta yapılan tören hazırlıkları, cenazenin bulunamadığı belli olunca iptal edildi.


Patlama yerinden 100 metre uzakta

Ar’ın cenazesinin bulunması için cuma günü öğleden sonra Hakkâri - Çukurca karayolu trafiğe kapatılarak, saldırının meydana geldiği kesimde ve Zap suyu boyunca geniş çaplı arama başlatıldı. Önceki akşam patlama bölgesinden yaklaşık 100 metre mesafede ceset parçaları bulundu. Bunların Ar’a ait olup olmadığının belirlenmesi için aynı akşam Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Zap’taki arama çalışmaları dün de devam etti. Hakkâri Valisi Muammer Türker de, olay yerindeki incelemelerin devam ettiğini söyledi. Güvenlik güçlerince olay yerinde yapılan incelemede bir takım bulgulara rastlandığını vurgulayan Türker şunları kaydetti:
“Dün (önceki gün) yapılan incelemede elde edilen bir takım bulgular, Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp’ın yapacağı inceleme sonunda bulguların kime ait olduğu ortaya çıkacak. Olay yerindeki çalışmalar devam edeceği için Hakkâri - Çukurca karayolu bir süre daha ulaşıma kapalı kalacak.”


Şahin valiye söyledi
Türker’in bu açıklamasından yaklaşık 8 saat sonra beklenen açıklama İçişleri Bakanı Şahin’den geldi. Şahin, aynı çatışmada Ar ile birlikte şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Kılıç’ın Ordu Perşembe’deki ailesine taziye ziyaretinde yaptığı açıklamada, Ar’ın da naaşına ulaşıldığını ve otopsisinin yapılmakta Ordu Valisi’nin sorusu üzerine “çocuğumuzun cesedi bulundu” sözleriyle açıkladı.