Siyaset Sorumlu sensin ahlaklıysan istifa et

Sorumlu sensin ahlaklıysan istifa et

29.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan’ın, Reyhanlı saldırısıyla ilgili CHP hakkındaki sert sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan aynı sert tonla cevap geldi: Ölen 52 kişinin sorumlusu bütün demokrasilerde siyasi otoritedir. Bir nebze ahlak taşıyorsan o koltukta oturmazsın

Sorumlu sensin ahlaklıysan istifa et

Sorumlu sensin ahlaklıysan istifa et

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve partisi hakkındaki suçlamalarına dün partisinin grup toplantısında cevap verdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
SEFERE Mİ GİDİYORSUN: Başbakan, en nihayet vizeyi aldıktan sonra Reyhanlı’ya gitti. Biraz ürpermedim desem yanlış olur. 5 askeri helikopter, binlerce polis, bordo bereli, ne oluyor Sayın Başbakan, düşman ülkesine sefere mi gidiyorsun? Yetim hakkı yiyenlerden hesap sormak benim birinci görevim olacak.

ŞAMAR OĞLANI: ABD’de beyzbol sopasını yedikten sonra dünyası değişti. Ne yapacağını, kime saldıracağını bilmiyor. İzlediğin dış politika nedeniyle Ortadoğu’nun şamar oğlanına döndün.

SEN KİM OLUYORSUN?: MİT, nisan ayından beri bomba yüklü üç aracı takip ediyor mu, etmiyor mu? Adamsan adam gibi çık sorularıma yanıt ver. MİT, en son yetkilileri ne zaman uyardı? 9 Mayıs. Sana altından kalkamayacağın sorular soruyorum. Sana ‘52 kişinin katili sensin’ dediğim zaman bil ki benim bildiğim bir şeyler var. Ölen 52 kişinin sorumlusu bütün demokrasilerde siyasi otoritedir. Ölenleri mi sorumlu tutacağım? Sorumlusu sensin. Bir nebze olsun ahlak taşıyorsan, etik değerlerin varsa, o koltukta oturmaz istifa edersin. Sen kim oluyorsun da CHP’yi suçluyorsun. İstihbarat son uyarıyı cep telefonuyla yapıyor. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Suriye’ye Türkiye’de terör örgütlerini yetiştirip silah veren adama, terör örgütünün başı denir, Erdoğan da bu görevi üstlenmiştir.

AÇMAZSAN NAMERTSİN: Tazminat davası açacakmış, açmazsan namertsin. El Kaide, El Nusra bir muhalefet partisi midir? Terör örgütleridir bunlar. Dünyada kan akan tek yer İslam coğrafyasıdır, gırtlağına kadar kana batan kişi de Erdoğan’dır. Bunların kültüründe ihanet etmek vardır. Irak’ta gıkı dahi çıkmadı. Kaddafi’ye de ihanet etti, onu da arkadan hançerledi, tıpkı Erbakan’ı hançerlediği gibi.

CHP’DEN 4 ÇAĞRI: Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Bundan böyle Suriye’deki iç savaşın taraflarından biri olmayacağını açıklamalıdır. Yabancı terör örgütlerine ülkeme getirmeyeceğim demelidir. Ben sınırların güvenliğini sağlayacağım demelidir. Cenevre sürecini destekleyeceğim ve her türlü katkıyı yapacağım demelidir. Bu 4 çağrıyı, iyi niyetimizle AKP’ye yapıyoruz. CHP her türlü desteği verecektir.

HANIMEFENDİYE OKU: Toplumların kutsalları vardır; anneye küfredilmez arkadaşlar. Bir AKP milletvekili, ağza alınmayacak küfürler etti; herhangi bir bir yaptırım uygulanmaması gerektiğine karar verildi. Erdoğan, namuslu adamsan, o adama ceza vermedin, o metinleri al hanımefendinin karşısında bir oku bakalım, okuyabiliyor musun?

Neden tümüyle yasaklamadı?
Kılıçdaroğlu yeni alkol yasasını “AKP’den şunu beklerdim aslında, alkol üretimini Türkiye’de tümüyle yasaklasalardı, niye yasaklamadılar?” sözleriyle değerlendirdi.

TALAY CHP’YE KATILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında konuşması bittikten sonra eski Kültür Bakanı İstemihan Talay’a rozet taktı.
(Fotoğraf: DHA)