Siyaset SP Kongresi Erbakan'a bağlılık kongresine dönüştü

SP Kongresi Erbakan'a bağlılık kongresine dönüştü

17.10.2010 - 12:31 | Son Güncellenme:

.

SP Kongresi Erbakana bağlılık kongresine dönüştü

Saadet Partisi’nin Temmuz ayında yapılan Olağan Kongresi’nin ardından mahkeme kararıyla iptal edilen ve bugün yeni Genel Başkan’ın seçileceği kongrede Genel Başkan adayı sır gibi saklanıyor. SP kulislerinde Genel Başkan’ın Necmettin Erbakan ya da Mustafa Kamalak’ın olacağı belirtilirken diğer taraftan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’i ikna etme çalışmalarının da sürdüğü iddia edildi.

Saadet Partisi Kongresi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda partililerin erken saatlerde gelmesiyle başladı. Numan Kurtulmuş ve ekibinin partiden ayrılmasıyla birlikte günlerdir Saadet Partisi’nin Genel Başkanı’nın kim olacağı toplantılarından henüz sonuç çıkmazken, salonda partililer tarafından Erbakan’a bağlılık sloganları atıldı. Atılan sloganlar ve açılan pankartlarda Saadet Partisi’nden ayrılanlara göndermeler vardı. "Hocaya sadakat şerefimizdir" sloganlarının sık sık atıldığı salonda "Mücahit Erbakan", "Efsane Lider", "Önüne hep engeller kondu ama hiç yılmadı" şeklinde sloganlar atıldı. Gövde gösterisine dönen kongre salonuna Erbakan erken saatlerde geldi. Erbakan’ın kürsüye çıkması için özel bir sandalye ayarlandı. "Asansör sandalye" de denilen aletle kürsüye çıkan Erbakan yaklaşık bir saat konuştu. Erbakan’ın yapacağı konuşmada gözler eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş’a yönelik sert eleştirileri ararken, Erbakan konuşmasında isim vermeden partiden ayrılanları, "Son olaylar Saadet Partisi’ni şuurlandırdı, çelikleştirdi, heyecanlaştırdı. Diğer partilere heves edenler büyük gaflet içindeler" sözleriyle eleştirdi.

Erbakan’ın konuşması sık sık "Hoca nerede, biz oradayız" gibi sloganlarla kesildi. Erbakan konuşmasına başlamadan önce 8 yaşlarında Abülsamet Ayaz adlı çocuk Erbakan’ın 1978’de Milli Selamet Partisi’nde iken yaptığı konuşmayı aynen tekrarladı. Erbakan’ın da dikkatle izlediği konuşmayı salondaki bazı partililerin ağlayarak izlediği gözlendi.

Öte yandan SP kulislerinde Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan’ın adı Genel Başkanlık için konuşuluyor.