Siyaset ‘Su altında oy verin’ çağrısı

‘Su altında oy verin’ çağrısı

01.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da yaşayan bir grup doğasever seçimlerde oy kullanılmasını teşvik etmek için Sakarya nehrinin doğduğu pınarın derinliklerine seçim sandığı koydu.

‘Su altında oy verin’ çağrısı

Doğaseverler, Sakaryabaşı’nın 21 derece sıcaklığına dalarak yerçekimsiz ortamdan “Herkes oy versin” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Bugün yapılacak seçimlerde oy kullanmanın önemini vurgulamak ve oy vermeye teşvik etmek için bir araya gelen bir grup Ankaralı doğasever, Eskişehir Çifteler’deki Sakaryabaşı pınarına gitti. Karadeniz’e dökülen 824 kilometre uzunluğundaki Sakarya nehrinin doğduğu su kaynağının berrak derinliklerine temsili bir seçim sandığı kuran ressam Ali Erol ve eşi İpek Erol ile üniversite öğrencileri Sümeyra Üstündağ ve Nursima Gökmen’i sualtı fotoğrafçısı Bülent Kılınç görüntüledi. Yaz kış su sıcaklığı 21 derece olan Sakarbaşı’nın 2 metre derinliğinde temsili oy kullanan doğaseverler, Türk bayrağı da açtı.

Ali Erol, “Oy vermenin önemini vurgulamak için bu temiz ve berrak sularda değişik bir çalışma yapmak istedik. Havadan daha sıcak olan Sakaryabaşı’nın derinliklerinde kitemsili oy sandığımızla ‘Şartlar ne olursa olsun oy kullanın’ mesajı verdik. Sakarya nehrinin ana kaynağının zengin bitki örtüsü ve canlı çeşitliliği ile korunmasının sağlanması da oy vermek kadar önemli” dedi.

Yazarlar