Siyaset Süleyman ÖZIŞIK, Efe ERDEM - İSTANBUL

Süleyman ÖZIŞIK, Efe ERDEM - İSTANBUL

04.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Evinin yakınındaki boş bir arsada kurşun yağmuruna tutulan Kartal İlçe Başkanı Uygun olay yerinde öldü. Suikasti yasadışı TİKB örgütü üstlendi

Süleyman ÖZIŞIK, Efe ERDEM - İSTANBUL


MHP Kartal İlçe Başkanı Nihat Uygun (31) evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırıda öldü. Suikastı yasadışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üstlendi.
Cevizli Orhantepe Mahallesi Hamit Bey Sokak'ta oturan Uygun, işyerine gitmek üzere dün saat 08.45'te evinden çıktıktan sonra Halitpaşa Caddesi'ndeki boş bir arsada kurşun yağmuruna tutuldu. Üç kişi olduğu belirtilen saldırganlar Uygun'un cesedinin yanına, TİKB imzalı "Hasan Erdaş'ın intikamını aldık" yazılı bildiri bıraktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, çevrede yaptığı saldırganların yakalanmasına yönelik operasyondan sonuç alamadı.
Uygun'un zorla bindirildiği otomobilde tabancayla vurulduktan sonra arsaya atıldığı da ileri sürülürken, gazeteleri arayan bir kişi, suikastı TİKB adına üstlenerek "Eylemi üniversite ve liselerdeki olaylara karşılık yaptık" dedi.
Deri imalatıyla uğraşan bir çocuk babası Uygun'un Ülkü Ocakları'nda faaliyet gösterdikten sonra yaklaşık iki ay önce MHP Kartal İlçe Başkanlığı'na getirildiği öğrenildi.
Uygun'un cesedinin bulunduğu Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olaya ilişkin bilgi alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Osman Ceylan, il merkezindeki basın toplantısında şunları söyledi:
"Uygun'a önce uzaktan ateş edilmiş. Daha sonra 19 - 20 yaşlarında iki militan tarafından kafasına altı el ateş edilerek şehit edilmiştir. Militanlar üstünde TİKB yazan bildiri atıp `Bu faşistlerin ne ilk ne son ölümü olacaktır' şeklinde slogan attıktan sonra kaçmış.
Kartal aşırı sol militanların en fazla faal olduğu yerlerden biridir. 1980'lerden beri bu böyledir. Burada karışıklık yaratarak her bölgeden olan insanları bölmeye çalışıyorlar. Tıpkı Gazi'de yaptıkları gibi.
Bu, günlerdir televizyonlarda baykuş gibi Türk milletini parçalayıp bölmek isteyenlerin bir senaryosudur. Dün olduğu gibi bugün de MHP ve ülkücü gençlik bu gibi oyunlara gelmeyecektir. Biz bu senaryolarda rol almıyoruz. Biz kanuna inanıyoruz. Olay devlete intikal etmiştir. Sorumluların bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Ülkemizin bugün her zamankinden daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyacı vardır. Bu saldırıyı kınıyorum ve bütün ülkücülere başsağlığı diliyorum. Herkesi itidalli olmaya çağırıyorum."
Kartal Bölge Sorumlusu Mehmet Güngör de, Uygun'la en son kendisinin görüştüğünü belirterek, "Telefonla teşkilatın Pendik'te yapacağı toplantıyla ilgili çalışmaları konuştuk" dedi.