Siyaset Tabii obez olurlar

Tabii obez olurlar

13.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, dünyada 193 BM üyesi ülke olduğunu belirterek, “188 üye, 5 üyenin ağzına bakıyor” dedikten sonra, “İnanın pantolonlarının duble paçası içindeki kırıntıları versen oraya ayağa kalkar Afrika” diye konuştu

Tabii obez olurlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyada şu anda 193 BM üyesi ülke olduğunu belirterek, bunun 5 tanesini bir tarafa koyduğunuz zaman, 188 üye, 5 üyenin ağzına bakıyor. Bütün kaderler onların elinde. BM, böyle adalet dağıtabilir mi? Güney Afrika’da, Somali’de orada hali görüyoruz. Sefalet... İnanın pantolonlarının duble paçası içindeki kırıntıları versen oraya ayağa kalkar Afrika” dedi. Erdoğan, İstanbul Üniversitesinin yeni akademik yıl açılışı dolayısıyla Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çatısı altında bulunmaktan onur duyduğu bu abidevi eğitim ocağının, Türkiye’nin tarih yolculuğunda müstesna bir yere sahip olduğunu söyledi.

Adaleti kıtalara yaydık
Bugün gelişmiş ülkeler başta olmak üzere bütün dünyayı etkileyen büyük bir ekonomik kriz yaşandığını belirten Erdoğan, son birkaç yılda yaşananlara bakıldığında, ortaya çıkan bu ağır ekonomik faturanın, bu sarsıcı dalgalanmaların birçok ülkede şok etkisi meydana getirdiğinin görüldüğünü anlattı. Erdoğan, şöyle devam etti:
“İşte BM... Daimi üyeler ve geçici üyeler... Daimi üyeler ikinci dünya savaşının koşulları altında belirlenmiş ve değiştirilmesi söz konusu değil. Yani dünyada şu anda 193 BM üyesi var, bunun 5 tanesini bir tarafa koyduğunuz zaman, 188 üye, 5 üyenin ağzına bakıyor. Bütün kaderler onların elinde. BM, böyle adalet dağıtabilir mi? Sonra BM Güvenlik Konseyi, bir ülke hakkında 89 yaptırım kararı alıyor, uymuyor, baskı yok. Genel Kurul, 247 tane karar alıyor, bakıyorsunuz, yaptırım, baskı yok. Ama bakıyorsunuz, gidiyorsunuz Sudan’a hemen yaptırım, baskı. Verilen cevap ne? ‘Onlar aralarında anlaşsın.’ Yaptırımı, baskıyı yaptın da anlaştı. İran’a yaptırım, baskı uyguladın, mecburen direniyor. Ama gelip İsrail’e aynı yaptırım ve baskıyı uygulayamıyorsun. Niye? Uygula bak İsrail-Filistin sorunu nasıl çözülecek?

Paçalarındaki kırıntılar
Bunları BM’de konuştuğum, bunları sayın Obama’ya anlatığım için burada rahat rahat konuşuyorum. Bizler adil bir milletin torunlarıyız, adaletle kıtalara, akıllara hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız, bu çatı o insanları yetiştirdi. Onun için bunu bu şekilde konuşmak durumundayız. Güney Afrika’da, Somali’de orada hali görüyoruz. Sefalet... Bunlar anlatmakla anlaşılmaz, yerinde gezilip görüldüğü zaman anlaşılır. İnanın pantolonlarının duble paçası içindeki kırıntıları versen ayağa kalkar Afrika... Böyle bir durum var. Ama onların oraları gördüğü filan yok, görün oraları ne var, nedir, bu sefalet neyin nesi? Sonra tabii ki kendileri obezite oluyor, ne olacak başka? Başka bir şey olmaz”

Haberin Devamı

Tabii obez olurlar

Öğrenciler okula girmek isteyince polis tarafından böyle durduruldu.

Tabii obez olurlar

Protestocu öğrencilere gözaltı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı İstanbul Üniversitesi Akademik Yıl Açılış töreninin yapıldığı Fen Fakültesi’ndeki Cemil Birsel Konferans Salonu’na girmek isteyen bir grup öğrenci ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, eylemci grubu karga tulumda gözaltına aldı. Tören öncesi Fen Fakültesi önünde çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Saat 11.00’de başlayacak tören öncesi içeri girmek için uğraşan İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri ve Lojistik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Adnan Tetik gözaltına alındı. Tetik, “İşte görün üniversite öğrecilerini böyle içeri almıyorlar” diye bağırdı.

Öğrenciler içeriye alınmadı
Bu arada törene Başbakan Erdoğan’ın katılacak olması nedeniyle, açılış törenin yapılacağı Cemil Birsel salonunun bulunduğu Fen Edebiyat Fakültesinin çevresinde çevik kuvvet önlem aldı. Çok sayıda sivil polis de fakülte içinde görev yaptı. Öğrenciler görevliler tarafından içeri alınmazken, öğretim görevlileri kimliklerini ibraz edip arandıktan sonra içeri alındı. Protestocu öğrenci grubu içerisinde Roman Çalıştayı’nda parasız eğitim pankartı açarak gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Ferhat Tüzel ile Berna Yılmaz da vardı. Grup, açıklamanın ardından Çevik Kuvvet ekiplerini geçerek okullarına gitmek istedi. Bu sırada Ferhat Tüzel ile Berna Yılmaz gruptan ayrıldı. Ancak çevik kuvvet polisleri buna izin vermeyince polislerle öğrenciler arasında arbede yaşandı. ‘Parasız eğitim istiyoruz ‘ sloganı atan 37 öğrenci, karga tulumba gözaltına alındı. Öğrenciler polis minibüsüne bindirilerek olay yerinden götürüldü. Sabah saatlerinde de yine salona girmeye çalışan 3 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye’de 503 öğrenci cezaevinde
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Türkiye’de şu anda 503 öğrencinin cezaevinde olduğunu belirterek, “Öğrencilere giydirilmek istenen ‘terör örgütü üyeliği’ ve ‘terör örgütü propagandası niyeti’ suçları açıkça temelsizdir” dedi. Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri Ozan Gündoğdu ve Soner Torlak’ı cezaevinde ziyaret ettiklerini anımsatan Güler, ODTÜ’lü, Hacettepe’li ve Ankara Üniversiteli diğer milletvekillerini de göreve çağırdığını söyledi.
ANKARA Milliyet