Siyaset Tanju Çolak Ak Parti'den aday adaylığını açıkladı

Tanju Çolak Ak Parti'den aday adaylığını açıkladı

23.03.2011 - 13:53 | Son Güncellenme:

Bir dönemin ünlü futbolcusu ve günümüzün futbol yorumcusu, İzmir'den AK Parti aday adaylığını resmen açıkladı. İzmir'de AK Parti'nin oylarını yüzde 10 artıracağını söyleyen Çolak'a bir vatandaş "Yüzde 5 bile artıramazsın. Artırırsan bıyıklarımı keserim'' dedi

Tanju Çolak Ak Partiden aday adaylığını açıkladı

ESKİ milli futbolcu Tanju Çolak, AK Parti’den İzmir Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Çolak, bulunduğu bölgede AK Parti’nin oylarını en az yüzde 10 arttıracağını iddia ederek, "Zamanında attığım gollerle bu kişileri sokağa çok döktüm, şimdi de seçim için dökeceğim" dedi.

12 Haziran genel seçimlerine adaylık sürecinin başlamasından bu yana AK Parti’den aday adaylığı için adı geçen eski milli futbolcu Tanju Çolak, sabah saatlerinde İzmirli bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yaptığı toplantı sırasında adaylığını resmen duyurdu.

Siyaseti düşünmediği bir anda kendisini ziyaret eden bazı sivil toplum örgütlerinin baskısı üzerine karar verdiğini öne süren Çolak, "Siyaseti sivil toplum örgütü temsilcisi arkadaşlar aklıma soktu. Ayrıca AK Parti İzmir İl Teşkilatı’ndan da destek gördüm. İl Başkanı Ömer Cihat Akay beni davet etti. Aslında salı günü açıklamak istiyordum ama şimdiden açıklıyorum, evet adayım" dedi.

Milletvekili adayı olması halinde bulunduğu bölgede AK Parti’nin oylarını en az yüzde 10 arttıracağını iddia eden Çolak, "İzmir’de her zaman CHP kazanacak diye bir kural yok. Benim olduğum bölgede oy oranını en az yüzde 10 arttırırım. Özellikle C, D, E gelir düzeyinde kapısını açamayacağım ev yok. Zamanında attığım gollerle bu kişileri sokağa çok döktüm, şimdi de seçim için dökeceğim" diye konuştu.

Tanju Çolak, soru üzerine CHP’den kendisine bir teklif gelmediğini, AK Parti’den gelen teklifi de değerlendirdiğini, kendisi gibi aday olan Hakan Şükür ile en son 10 gün önce görüştüğünü, ancak siyaset üzerine konuşmadıklarını söyledi.

Çocuklara yönelik propaganda ile işe başlayacağını anlatan Çolak, "100 biner adet BJK, GS, FB, Trabzonspor, Altay, KSK ve Göztepe forması bastırdım. Çocukları ikna ettik mi eve girmek kolay. Ayrıca İzmir yaşam alanları açısından çok geride kalmış bir kent. Yapılacak çok şey var. İzmir eskiden şampiyonların çıktığı spor kentiydi. Tanju Çolak Futbol Akademisi’ni İzmir’e getirmek istiyorum. Bütün enerjimi İzmir için harcayacağım" diye konuştu. Babasının yedek subaylığı nedeniyle Manisa’nın Çeşmebaşı Köyü’nde dünyaya geldiğini sözlerine ekleyen Çolak, İzmir’i çok sevdiğini sözlerine ekledi. Çolak iki bölgeden oluşan İzmir’de hangi bölgeden aday gösterileceğine partisinin karar vereceğini söyledi.

İnsanlığa Hizmet Kent Sorunları Federasyonu Genel Başkanı Sacit Celayir de Tanju Çolak’ın milletvekili adayı olması için yaklaşık 65 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini dile getirerek, "Şimdiye kadar destek verdiğimiz kimse koltuğa oturduktan sonra yüzümüze bakmadı. Kentin sorunlarının çözümü noktasında bize yardımcı olmadı. Tanju Çolak’ın böyle yapmayacağına eminiz. Tüm gücümüzle onu destekleyeceğiz ancak seçimden sonra eğer seçilirse o da sorunlarımıza çözüm bulmazsa o zaman eleştireceğiz" dedi.

KORDON’DA TAKSİCİYLE İDDİA Toplantıyı izleyen basın mensuplarını 29 Mart Salı günü halı saha maçına davet eden Tanju Çolak, toplantının ardından 1. Kordon’da kısa bir gezinti yaptı. Gezinti sırasında AK Parti’nin oylarını yüzde 10 arttıracağını yine söyleyen Çolak’a, taksi şoförü 45 yaşındaki Metin Karaca, "Yüzde 5 bile arttıramazsın burası İzmir" dedi. Bunun üzerine Çolak, Karaca ile bıyığını kesmesi konusunda iddiaya girerek, "Seçimlerden sonra seni bulur bıyıklarını ben keserim. Ben verdiğim sözü tutan biriyim" dedi.