Siyaset Tanrıverdi: Terörle seçimlerde sonuç almak isteyenler varsa, aldanır

Tanrıverdi: Terörle seçimlerde sonuç almak isteyenler varsa, aldanır

28.10.2008 - 23:09 | Son Güncellenme:

.

Tanrıverdi: Terörle seçimlerde sonuç almak isteyenler varsa, aldanır

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, demokrasi dışı argumanlar üreterek yerel seçimlerde başarı kazanmak arzusunda olunmaması gerektiğini belirterek, “Terörle seçimlerde sonuç almak isteyenler varsa, aldanır” dedi.
Karabük Belediyesi'nin, Üniversite Mahallesi'nde, TOKİ'ye yaptırdığı 672 odadan oluşan ‘Üniversite Öğrenci Evleri’nin açılışına, Karabük Valisi Nurullah Çakır, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Keçiören Belediyesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Turgut Altınok, Karabük Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Erer, TOKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Murat ve vatandaşlar katıldı. Açılıştan önce şarkıcı Hasan Yılmaz konser verdi. Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer açılışta yaptığı konuşmada evler hakkında bilgi vererek, “Belediyemize ait 26 dönümlük alanda, 10 katlı ve 4 bloktan oluşan bu evler 17 milyon YTL'ye mal oldu. 672 odadan oluşan bu binalarda yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi kalacak. Biz bu evleri aylık 90 bin YTL'ye Kredi Yurtlar Kurumu'na kiraya verdik. Ayrıca bu alanda spor tesisleri, yemekhane, sosyal tesisler ve küçük bir cami bulunuyor” dedi. Açılışın ardından odalar gezildi. Daha sonra Kayabaşı Mahallesi'nde yapılan yeni yol, muhtarlık binası, bilgi evi ve kavşak düzenlemesi açıldı.
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Hüseyin Tanrıverdi, terörle seçimlerde sonuç almak isteyenlerin aldanacağını söyleyerek, şöyle konuştu:
“Önümüzde yerel seçimler var. Biz, ‘Durmak yok yola devam’ diyerek, 2007 seçimlerinde çalıştık. Şimdi yerel seçimler için ‘Durmak yok, hız kesmeden yola devam’ diyoruz. Özellikle Doğu Anadolu'da yaşanan eylemleri bizler de görüyoruz. Şunu da açıkça ifade ediyoruz ki, Türkiye'de demokratik bir sistem var. Türkiye'nin işleyen bir parlamentosu var. Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi ve kökleşmesi adına faaliyet gösteren siyasi partilerimiz vardır. Bu yörelerimizde faaliyet gösteren siyasi partilerimiz de, demokratik ilkeler ve düşünceler çerçevesince hareket edecekler diye düşünüyorum. Şunu ifade ediyorum, hiçbir zaman, hiçbir şekilde demokrasi dışı eylemlerle, argümanlarla demokrasi ve demokratik işlemler engellenemez. Bu noktada başarı elde etmek isteyenler varsa aldanır. Terörle seçimlerde sonuç almak isteyenler varsa, aldanır. Bu demokratik bir yarıştır. Demokratik ilkelerle sürdürülürse başarı olur ve sağlık bir sonuç alınır. O açıdan hiç kimse demokrasi dışı argümanlar üreterek yerel seçimlerde başarı kazanmak arzusunda olmasın.”
Tanrıverdi, bir gazetecinin, DTP milletvekillerinin bölücü terör örgütü liderine ‘sayın’ diye hitap etmesiyle ilgili olarak sorduğu soruya ise şöyle cevap verdi:
“Demokrasi dışı eylemlerine zemin hazırlamak için, onlar bunları kullanabilirler. Bunu halkımızın ve ülkemizin ilgili ve yetkili birim ve kurumları yakından takip etmektedir. Bu noktada herkes üzerine düşeni yapacaktır. Elbette bu halden toplum olarak şikayetçiyiz, birey olarak şikayetçiyiz. Yani gelişen ve meydana gelen bu terör olaylarından hep şikayetçiyiz.”