Siyaset Tarihi toplantı başladı

Tarihi toplantı başladı

19.01.2015 - 10:48 | Son Güncellenme:

Bakanlar Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek altıncı cumhurbaşkanı olarak kayıtlara geçti.Toplantıdan ilk kareler, öğle saatlerinde basına yansıdı. Tarihi toplantıda oturma düzeni de dikkati çekti. Erdoğan, masanın en başında tek başına otururken, başbakan ve kabine üyelerinin masadaki oturma düzenlerinde protokol listesi esas alındı. Buna göre, Başbakan, Erdoğan'ın sağ tarafında yer alırken, kabinenin iki numaralı ismi Başbakan Yardımcısı Arınç, Cumhurbaşkanı'nın sol tarafında yer aldı. Aynı protokol düzenine göre başbakan yardımcılarının karşılıklı oturduğu gözlenirken, devlet bakanları ve bakanlar da bu sıralamaya göre toplantı masasındaki yerini aldı. Toplantı daha önce Milli Güvenlik Kurulu'nun gerçekleştirildiği salonda yapılıyor. ATATÜRK FOTOĞRAFI DİKKAT ÇEKTİ Geçtiğimiz haftalardaki MGK toplantısında yokluğu eleştiri konusu olan Atatürk portresi de ilk Bakanlar Kurulu toplantısında yerini aldı.

Tarihi toplantı başladı

Bakanlar Kurulu'nu, Cumhurbaşkanı sıfatıyla toplayan son isim Süleyman Demirel'di; tarih 2000 yılının mayıs ayıydı. Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na başkanlık eden 6. Cumhurbaşkanı olacak .

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen toplantı, saat 12.20'de başladı.

Toplantı daha önce Milli Güvenlik Kurulu'nun gerçekleştirildiği salonda yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineye, değişen Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısı ve çalışma biçimini anlatması bekleniyor.

YENİ BAŞKANLIKLARI ANLATACAK

Erdoğan, göreve geldikten sonra yayınladığı bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile, Cumhurbaşkanlığı'nın çalışma düzenini ve kurumsal yapısını değiştirmişti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'ndaki mevcut Başkanlıklara yeni başkanlıklar eklemiş, böylece başkanlık sayısı 12'ye çıkmıştı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyeceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

BU 18. BAKANLAR KURULU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce eski cumhurbaşkanları Cemal Gürsel, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal ve Süleyman Demirel de Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek altıncı cumhurbaşkanı olacak.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yedi defa başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nu, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren dört, Dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Altıncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ikişer kez kendi başkanlığında topladı.

Son toplantı, 12 Mayıs 2000'de, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in görev süresinin bitimine dört gün kala, Başbakan Bülent Ecevit'i veda ziyaretinin akabinde Başbakanlık Merkez Bina'da yapıldı.