Siyaset TBMM lavanta ve kekik kokacak

TBMM lavanta ve kekik kokacak

27.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milletvekillerinin sağlıklı çalışmasına yardımcı olmak, koridor ve kulislerde hoş kokulu bir hava yaratmak için Meclis yönetimi kolları sıvadı. Meclis, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında lavanta, kekik ve biberiye bitkisi yetiştirilmeye başlandı.

TBMM lavanta ve kekik kokacak

Bir süredir saksılarda yetiştirilen üç bitki Meclis kampüsünde milletvekillerinin daha çok gidip geldiği yerlere yerleştirildi. Serada yetiştirilen bu üç bitkinin Meclis bahçesine dağıtılması tamamlandıktan sonra, Meclis ana bina ve Halkla İlişkiler binası içinde de belli yerlere konulması planlandı. İsteyen milletvekillerinin şifa kaynağı bu bitkilerin yapraklarını koparıp çayını içmeleri de öngörüler içinde yer aldı. Nitekim bahçeye yerleştirilen bu üç bitkiden kekikin hoş kokusu çevreye yayılmaya başladı. Bu üç bitkinin insan sağlığı açısından bir çok faydası yanında zindelik vermesi, sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri milletvekillerinin yoğun çalışma tempoları, tartışma anlarında gösterdikleri aşırı sinirlilik hali de gözönünde tutuldu.

Haberin Devamı

Dünya birincisi

Meclis Destek Hizmetleri Park ve Bahçe Hizmetleri kitabında verilen bilgiler arasında, 485 dekar alanda kurulu Meclis bahçesinde odunsu olanlar dahil 232 çeşit ağaç, ağaççık çalı ve yazları ayrı kışın ayrı dikilen 40 çiçek türü bulunuyor. Kitapçık’ta Meclis bahçesinin Dünya Parlemento bahçeleri arasında birinciliğini koruduğu, Dünya’daki Saray bahçeleri dışında en büyük yeşil alana sahip olduğu, bitki çeşitliliği ile de kendi içinde bir flora oluşturarak örnek bir bahçe olduğu belirtiliyor.