Siyaset TDH yöneticileri Sarıgül'ün kararını basından öğrendi

TDH yöneticileri Sarıgül'ün kararını basından öğrendi

23.06.2010 - 00:09 | Son Güncellenme:

.

TDH yöneticileri Sarıgülün kararını basından öğrendi

Türkiye Değişim Hareketi(TDH) Lideri Mustafa Sarıgül’ün, CHP’deki değişim rüzgarına fırsat vermek için TDH’yı kurmama kararı alması hareket içinde tam anlamıyla şok yarattı. Hafta sonu il başkanları ile Ankara’da buluşan Sarıgül’ün, bu konuda hiçbir imada bulunmaması ve yöneticilerin kararı basından öğrenmesi TDH’da deprem etkisi yarattı.

Haberin Devamı

-BASINDAN ÖĞRENDİLER-

TDH’lı yöneticilerin, Sarıgül’ün parti kurma kararından vazgeçmesini basın kanalıyla öğrendikleri ortaya çıktı. ANKA’ya konuşan il temsilcileri, "Cumartesi günü Ankara’da Genel Merkez’de bir araya geldik. Sayın Sarıgül, hiç böyle bir şeyden bahsetmedi. Madem böyle bir düşüncesi vardı, niye söylemedi" diye tepki gösterdi.

TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın da, "Yorum yapmak istemiyorum. Arkadaşlarla bir araya geleceğiz" demekle yetindi.

-"KENDİ KENDİNE KARAR VERDİ"-

Samsun İl Temsilcisi Refik Karakoç, Sarıgül’ün kararını basından öğrendiğini belirterek, ANKA’ya, "Cumartesi günü yaptığımız toplantıda böyle bir karardan bahsetmedi. Benim için sürpriz oldu. Şaşkınım. Madem partiyi kurmayacaktı, neden hafta sonu bize bundan bahsetmedi. Bu doğru olmadı. Kimle karar verdi? Kendi kendine karar verdi" diye tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

Trabzon İl Temsilcisi Haşim Sayitoğlu da, ANKA’ya, "Basın toplantısı ile haberim oldu. Beklemiyorduk" dedi.

-KARARI DESTEKLEYENLER DE VAR-

TDH’ya destek veren eski bakanlardan Onur Kumbaracıbaşı da, "Şartlarla ilgili bir değerlendirme. Arka arkaya gelen durumlar var. Terör batıya doğru kayıyor. Parti mücadelesi verecek durum gözükmüyor. Parti her an kurulabilir. Tamamen bitmiş sayılmaz. Şimdilik gelişmelerin izlenmesinde yarar var.

Ciddi tereddütleri vardı. Biz de (Hikmet Çetin) görüşmelerimiz de kendisine düşüncelerimizi ilettik. Kendisi karar verdi. Yanlış bir karar değil" dedi.

-"GENEL BAŞKAN OLMAZSAN, KURMA"-

TDH’ya destek veren eski vekillerden İsmail Değerli de, "Hafta sonu Ankara’da toplandık. 81 il başkanı ve kurucular bir araya geldik. Sayın Sarıgül, bu hafta sonu partinin kurulacağını söyledi. Partiyi kurmayı vazgeçtiğinden haberim yoktu" diye konuştu. Değerli, Sarıgül’e, partinin başına geçmeyecekse partiyi kurmaması gerektiğini ifade ettiğini belirterek, "Ben de, özel görüşmemizde daha önce kendisine, partinin başına geçmezsen, boşuna partiyi kurma, bir emanetçi başkan olmaz. Ya da iyi düşünün, taşının. Kendiniz kararı verin. Büyük iddiayla çıkıyorsunuz, yoksa parti kurmayın" dediğini söyledi. Değerli, Sarıgül’ün kararını da, "Doğru olan bir karar" diye değerlendirdi.

Haberin Devamı

-TDH NE OLACAK?-

Mustafa Sarıgül, daha önce açıkladığı 26 Haziran tarihinde partiyi kurmama kararı aldığını açıklarken, Genel Sekreter Hasan Aydın başkanlığında il temsilcileri önümüzdeki günlerde yol haritasını belirlemek üzere toplanacak.