Siyaset ‘Tempo da ilgi de iyi, gün sayıyoruz’

‘Tempo da ilgi de iyi, gün sayıyoruz’

23.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP adayı Ekrem İmamoğlu’yla aynı anda Nevruz programına katılmak istememesinin söylenti olduğunu belirten Yıldırım seçime 8 gün kaldığını belirterek, “31 Mart’ta inşallah gönül belediyeciliğini başlatacağız” dedi...

‘Tempo da ilgi de iyi, gün sayıyoruz’

AK Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını Kartal’da sürdürdü. Yıldırım, cuma namazını kılmak için Kartal Esentepe Mahallesi’nde bulunan Hicret Camii’ne gitti. Kendisinin ve çocuklarının da bağışçısı olduğu ve kendi himayelerinde yapılan camide namazı kılan Yıldırım, cami çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, “Çalışmalar güzel gidiyor. Tempo ve ilgi de iyi. Artık gün sayıyoruz. Bir hafta sonra İstanbullular tüm belediyeler için karar verecek. Belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçecekler. Seçimlerin hem İstanbul’umuza, hem de bütün ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir basın mensubunun, ‘Dün akşam bir Nevruz programı vardı. Ekrem İmamoğlu katıldı ama siz biraz geç geldiniz. Kendisi ayrıldıktan sonra geldiniz. Değişik söylentiler var, özellikle ayrılmasını beklediğiniz yönünde?’ sorusuna Yıldırım, şu cevabı verdi: “Söylentilere kulak asmayın. Biz programımızı yapıyoruz. Kendisi de programını yapıyor. Malum, kampanya çok yoğun. Onunla randevulaşacağız diye bir programımız da yoktu.”

‘Hicret Camii’nin yapımına ailenizin de katkısı varmış’ sorusu üzerine Yıldırım şunları söyledi: “Var. Onu söylememiz gerekmiyor. Burası özel bir mimari. Caminin yapımı için burada tabi hayırseverler çok büyük katkı sağlıyorlar. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi de burada destek oluyor. Burası tek başına cami değil, aynı zamanda toplantı salonlarıyla bir külliye şeklinde planlanıyor. Kadınların namaz kılacağı yer, çocuk emzirme odaları ve bütün sosyal, dini ihtiyaçları karşılayacak güzel bir eser oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

‘Tempo da ilgi de iyi, gün sayıyoruz’

‘Yola devam’

Yıldırım, daha sonra Kartal Çarşısı’nda bulunan esnafı ziyaret etti. Yıldırım, “8 günümüz var. Durmak yok, yola devam. Bütün arkadaşlara Allah kolaylık versin. İnşallah bu coşku dalga dalga 31 Mart’a kadar artacak ve 31 Mart’ta inşallah gönül belediyeciliğini, Ebubekir Taşyürek’le Kartal’da başlatacağız. Bu arada beni de unutmayın. Buradaki ilk işlerimizden bir tanesi, etap 1 ve etap 2 dönüşümü gerçekleştirmek. Hayırlı uğurlu olsun. Kartal’ın bir çok mahallesinin deprem dönüşümle ilgili sorunları var. İmar sorunları var. Bütün bunları Nisan ayı itibarıyla el ele vererek çözeceğiz. Size güveniyoruz, size inanıyoruz” dedi.

Yıldırım, daha sonra Kartal MHP Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Ardından Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Salonunda gerçekleşen Kadın Kolları Üyeleri ile Buluşma Programı’na katılan Yıldırım, “Çalışan kadınlarımızın en önemli ihtiyaçlardan biri çocuk yuvası ve kreştir. İstanbul’un 39 ilçesi, bunun 961 mahallesi var. Bu mahallerin 300’ünde hiç kreş yok, buralara kreş açacağız ve evlatlarınızı emniyetli bir şekilde bırakacaksınız. İşinize gidip sonra dönüp çocuğunuzu alacaksınız” dedi.

Haberin Devamı

Her İstanbullunun dikili ağacı olacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Yıldırım, “dünyada bir dikili ağacım olsun” diyen İstanbullular için bir proje geliştirdi. Proje kapsamında, 15 milyon İstanbullu ya kendi ya da sevdiklerinin adıyla bir ağaç dikme imkanı bulacak. İstanbul yeni dikilecek bu ağaçlarla yeni kent ormanlarına sahip olacak.

Her İstanbullunun ağacının olması için eğitim, kamu kurumlarında, STK’larda, üniversitelerde ve muhtarlıklarda kampanyalar düzenlenecek, dikim festivalleri yapılacak. Dikilen ağaçlar “Coğrafi Bilgi Sistemi”ne kodlanacak ve diken İstanbullunun ismiyle kayıt edilecek. Bu uygulama ile ilgili bir aplikasyon yapılacak ve veri tabanı İstanbullular ile paylaşılacak. Proje kapsamında “Aile Fidanlıları” kurulabilecek ve bu yolla nesilden nesle aktarılabilecek. Doğa ile iç içe olmak isteyenler de bu projede aktif olarak görev alabilecek.