Siyaset ‘Terör yasası Aşil topuğu oldu’

‘Terör yasası Aşil topuğu oldu’

14.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Komisyonu yetkilileriyle görüşen AB Bakanı Volkan Bozkır görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada, “Bugünkü temaslarım sonunda vize anlaşmasında gelinen durumdan çok umutlu olduğumu söyleyemiyorum” dedi.

‘Terör yasası  Aşil topuğu oldu’

Bozkır, “Sürecin haziran sonuna kadar bitmesi için önümüzde çok fazla zaman yok; Avrupa Komisyonu’nun bir formülle yeni bir karar vermesi elzemdir” diye konuştu.AB Bakanı, ‘Türkiye’ye döndüğünde yeni bir değerlendirme yapacaklarını, beş kriterle ilgili ne yapılabileceği konusunda istişarede bulunacaklarını’ söyledi.
Avrupa Komisyonu, ay başında Türkiye’nin 72 kriterden çoğunu yerine getirmede ‘etkileyici bir ilerleme sağladığını’ söylemiş ancak atılması gereken adımları olduğunu belirtip geriye kalan beş kriteri sıralamıştı.
‘Mümkün değil’
Bozkır, Reuters ajansına yaptığı açıklamada ise Avrupa Birliği ile yapılan mülteci anlaşmasının çıkmaza girdiğini söyledi. Türkiye’nin değiştirmeyeceğini açıkladığı terör yasasına değinerek “Bu Aşil’in topuğu oldu” diye konuşan Bozkır, “Bu şartlar altında terör yasasını değiştirmemiz mümkün değil” dedi.
Türkiye’nin terör yasasınıın diğer ülkelerdekinden daha kötü olmadığını ifade eden Bozkır, Avrupa Komisyonu’ndan da tutumunu gözden geçirmesini istedi.