Siyaset Teröre taviz yok

Teröre taviz yok

20.08.2010 - 01:52 | Son Güncellenme:

MGK toplantısında terör örgütüne yönelik mücadeleye taviz verilmeksizin kararlılıkla devam edileceği kararı çıktı. 5 saat süren zirvede, İran, Irak, İsrail’in kanlı gemi baskını ve selin vurduğu Pakistan’a yardım konuları da ele alındı

Teröre taviz yok

HARP Akademileri’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında gerçekleştirilen 5 saatlik MGK toplantısından terörle taviz vermeden kararlılıkla mücadele kararı çıktı. Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği tarafından yayımlanan bildiride, şunları kaydedildi:

BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜK
Ülkenin bölünmez bütünlüğünü, insanımızın yaşama hakkını ve milletimizin huzurunu hedef alan bölücü terör örgütü ve yandaşlarına karşı halkımızın da desteğiyle çok yönlü olarak yürütülen mücadeleye taviz verilmeksizin devam edileceği hususundaki kararlılık bir kere daha teyit edilmiştir.
Terör örgütü ve yandaşlarının toplum içinde kargaşa yaratmaya, kardeşlik duygularını zaafiyete uğratmaya ve toplumsal barışı bozmaya yönelik tahrik çabaları karşısında halkımızın, her zaman olduğu gibi sağduyuyla hareket edeceğine ve bu şer odaklarının amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceğine olan kati inanç vurgulanmıştır.

IRAK VE İRAN
Irak’ta 7 Mart’ta yapılan parlamento seçimlerinin ardından hükümetin kurulması sürecinde yaşanan gelişmeler değerlendirilmiştir. Ortadoğu’ya ilişkin son gelişmeler ele alınmış, bu çerçevede, İran’ın gerek Viyana Grubu’yla Tahran ortak bildirisi zemininde, gerek BMGK Daimi Üyeleri ve Almanya’dan müteşekkil P5+1’le daha geniş manada yapabileceği görüşmelerin, İran nükleer programına ilişkin soruna diplomatik çözüm taşıdığı ve Türkiye’nin barışçı çözüm için kolaylaştırıcı gayretlerinin sürdürüldüğü belirtilmiştir.

İSRAİL SALDIRISI
31 Mayıs’ta Gazze’ye yardım götüren konvoya İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırı bağlamındaki gelişmelerin kapsamlı değerlendirmesi yapılmış, uluslararası hukukun ağır ihlalini teşkil eden bu olayın ayrıntılı biçimde soruşturulması için ulusal ve uluslararası hukuk bağlamında sürdürülen çalışmalar gözden geçirilmiştir.

LÜBNAN’A İTİDAL ÇAĞRISI
Lübnan, İsrail sınırında 3 Ağustos’ta meydana gelen çatışma ele alınmış, Lübnan’da barış ve istikrarın muhafazasının bölgenin barış ve istikrarı ile doğrudan bağlantılı olduğunun altı çizilmiştir. Bu çerçevede, tüm tarafların itidalle hareket ederek, bölgedeki barış ve istikrar çabalarına katkıda bulunmalarının ve BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararının hükümlerine riayet etmelerinin önemi teyit edilmiştir.

PAKİSTAN’A YARDIM
Pakistan’da meydana gelen ve yol açtığı maddi zarara ilaveten, dost ve kardeş Pakistan halkının yürekten paylaştığımız derin acılar yaşamasına da neden olan sel felaketi bağlamındaki gelişmeler de ele alınmıştır. Bu çerçevede, devletimiz tarafından, halkımızın da kapsamlı desteğiyle başlatılan yardımlar gözden geçirilmiş, dost ve kardeş Pakistan halkıyla bu zor dönemdeki dayanışmamızın güçlendirilerek sürdürüleceği vurgulanmıştır.

Haberin Devamı

Başbuğ son kez katıldı
Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında İstanbul’da yapılan MGK’ya 30 Ağustos’ta emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ son kez katıldı. Görevi 11 Ağustos’ta Org. Atila Işık’tan devralan Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel de toplantıya ilk kez katıldı. Görevi Org. Başbuğ’dan devralacak olan Org. Işık Koşaner ise Kara Kuvvetleri Komutanı olarak son kez kurulda yer aldı.