Siyaset ‘Teröristin değil şehidin kefili ol’

‘Teröristin değil şehidin kefili ol’

14.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan’a ‘Kürt açılımı’ndan vazgeçmesi çağrısı yaparak “Kefil olman gereken kanlı teröristler değildir. Senin şehadetlere de kefaletin var” dedi

‘Teröristin değil şehidin kefili ol’

MHP, “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” mitinglerinin ilkini Ankara Tandoğan’da gerçekleştirdi. Yağmurlu havaya rağmen 50 bini aşkın kişinin katıldığı mitingde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde kürsüye gelen Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:

SURATLARINA ŞAMAR:
Türkiye son 7 yıldır AKP iktidarı ile can çekişmektedir. Bu meydandan haykıralım. Seslerimiz, Kocatepe’den, Anıttepe’den, Çankaya’dan duyulsun. Başkentte oturan, kör gözlerde, sağır kulaklarda, mühürlü kalplerde yankı bulsun. Ve hâlâ ders almamışların suratlarına bir şamar gibi insin. Öyle bir inançla haykıralım ki, Washington, Erbil, Erivan, Kandil, İmralı ve Söğütözü titresin. Huzurlarınızda bir kez daha tekrarlıyorum: Şehitler ölmez, vatan bölünmez.

BAŞBAKANSAN KAÇMA:
Erdoğan’a sesleniyorum: Başbakansın, yürütmenin başısın. Ülkenin güvenlik ve esenliğinden sorumlu sensin. İncinen canın, dökülen kanın, kırılan gururun sorumlusu sensin. Kefil olman gereken kanlı teröristler değildir. Senin şehadetlere de kefaletin var. Kaçma, terörle mücadele senin görevin. Çekinme, vatanın birliği senin görevin. Başbakansan gereğini yap ve açılım denen yıkımdan vazgeç.

ANALAR AĞLIYOR:
Bıçak kemiğe dayanmıştır. Sabır taşma noktasına gelmiştir. “Analar ağlamasın” dedikçe, aziz şehitlerimiz bayraklara sarılmış halde, evlerine geri dönmektedir. “Açılım” dedikçe, bölücüler azmaktadır, “fırsat” dedikçe, İmralı canisi ile Başbakan el ele vermektedir. AKP zihniyeti; taşeronluğunu yaptığı ihanet projeleriyle birlikte, Türk milletini tarih önünde ölümcül bir sona doğru sürüklemektedir.

TARAFSIZ OLAMAYIZ:
Milletimiz birlik olur, ayağa kalkar, yumruğunu vurur. İmralı canisine, Kandil çetelerine, bölücü hainlere, küstah peşmergelere, okyanus ötesine, Brüksel komiserlerine, Damat Ferit kalıntılarına, Şeyh Sait bozuntularına ve yıkım taşeronu Tayyip Erdoğan’a cevabını mutlaka verir. Artık, herkesin tarafını belli etme zamanı gelmiştir. Bizler kırılma noktasına kadar bükülmüş olan Türkiye’de tarafsız olamayız. Biz Türk milletinden tarafız.

ÇEMBER DARALDI:
Milletimiz ateşle imtihan edilmektedir. Sabrımız tahriklerle sınanmak istenmektedir. Ve bu vahim durumun sorumlusu, AKP hükümetidir. Başbakan Erdoğan’dır. Türkiye’nin ve Türk milletinin etrafındaki çember daralmıştır. Dün bu dayatmaları Çanakkale’de Mehmetçik reddetmişti. Bugün Türkiye sevdalıları reddetmektedir.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞULU KARDEŞİMİZİ İNCİTMEYİN
“Bu milletin adı, parçalamaya çalışan Başbakan’a, Avrupa’ya inat Türk milletidir. Bu varlık, etnik kalıntı değildir. Kabile artığı değildir. Aşiret bozuntusu değildir. Kimliksizlere bir kez daha duyuruyorum ki adı Türk milletidir. Camileri, okulları, televizyonları ayırmaya hakkınız yoktur. Vanlıyı İzmir’den, Mardinliyi İstanbul’dan kopartmaya hakkınız yoktur. Güneydoğulu kardeşlerimizi hedef göstermeye, incitmeye hakkınız yoktur. Bunun adı ve tanımı bölücülüktür. Bölücüyü dağda ve ovada aramaya gerek yoktur. Bölücü hükümettedir. İktidardadır.”

NOTLAR
Semah içinde sema
* MHP’nin Tandoğan’daki “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” mitinginde, tüm Türkiye’yi kucaklayıcı mesajlar verildi. Nefes Nefes Anadolu grubu, başta Ruhi Su’dan olmak üzere türküler seslendirdi.
* Semazenler “sema” gösterisi yaparken, yöresel kıyafetli folklor grubu semazenlerin etrafında halka oluşturarak “semah” döndü. Bu tablo, “bin yıllık Anadolu kardeşliğinin göstergesi” diye anons edildi.
l Mitingde, Atatürk’ün “10. Yıl Nutku”nun bir bölümü kendi sesinden dinletildi.
* Türk ve MHP bayrakları dışında bayrak açılmadı. Kürsünün olduğu bölümde Azerbaycan, Doğu Türkistan bayrakları ile 16 Türk devletinin bayrakları yer aldı.
l Bahçeli, “Gönlümüz Reşadiye dağlarında kaldı” diyerek Tokat’ta şehit düşen askerlerin isimlerini tek tek sayarken, katılımcılar “burada” diye bağırdı. Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve Ak Parti’nin ismini her ağzına alışında miting meydanından “yuh” sesleri yükseldi.
* DTP’lilerin sokak eylemlerinin devam ettiği süreçte, polis herhangi bir olay yaşanmaması için Tandoğan Meydanı’nda sıkı güvenlik önlemleri aldı. 2500 polisin görev yaptığı mitingde, Tandoğan Meydanı’na açılan tüm yolların girişinde konrol noktaları oluşturularak arama yapıldı. Polis helikopteri havadan güvenliği sağladı.
* Salon toplantılarında prompter cihazından yararlanan Bahçeli, meydan mitinglerinde ilk kez prompter kullandı.

Yazarlar