Siyaset 'Terörün iç ve dış sponsorlarına aman vermeyeceğiz'

'Terörün iç ve dış sponsorlarına aman vermeyeceğiz'

18.08.2011 - 17:10 | Son Güncellenme:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, özgürlük alanını genişletme amaçlarını yanlış okuyanların olduğunu gördüklerini, artık müsamaha gösterme zamanının geçtiğini söyledi.

Terörün iç ve dış sponsorlarına aman vermeyeceğiz

Yıldırım, İzmir programı kapsamında önceki hafta babası vefat eden Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı’yı iş yerinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Ziyaretin ardından, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve AK Parti İzmir milletvekili İlknur Denizli ile İzmir Ticaret Borsası’na (İZTB) geçen Yıldırım, burada borsa yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.

Haberin Devamı

Yıldırım, Ege Bölgesi’nin ülkedeki tarım topraklarının yüzde 11’ini, tarımsal gelirin yüzde 19’nu karşıladığını, potansiyeli daha fazla oranda ortaya çıkarmak için çaba sarfedeceklerini söyledi. Bakırçay, Gediz ve Küçük Menderes havzalarında kapsamlı görüşmelerde bulunduklarını, bu havzaların kapasitesinden daha iyi yararlanabilmek için önerilere açık olduklarını dile getiren Yıldırım, İzmir’in tarımsal gelirlerde ikinci il olmasına rağmen denizi, körfezi, turizmi, sanayisi ve ticareti ile öne çıktığına dikkati çekti. İzmir’in EXPO adaylığıyla ilgili kararnamenin çıkarıldığına değinen Yıldırım, bu düzenlemenin meclisin kapandığı bir dönemde şartlar zorlanarak hayata geçirildiğini vurguladı. Yıldırım, bundan sonraki dönemde Bakanlar Kurulu’nun EXPO Yürütme Kurulu’nun organ üyeliklerini ve uygulama esaslarını belirleyeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

-BORSA’NIN EXPO TALEBİ-

İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise borsa olarak EXPO Yürütme Komitesi içinde yer almak istediklerini belirtti. Borsa yönetim kurulu üyelerinin yabancı dil bildiğini, sürece katkı koyabilecek niteliklere sahip olduğunu dile getiren Kestelli, "İzmir Kalkınma Ajansı yönetiminde İZTB’ye yer verilmeyerek hata yapılmıştı. Şimdi EXPO 2020 Yürütme Komitesi üyeliğiyle bu hatanın telafi edilmesini istiyoruz. Amacımız orada bulunmuş olmak değil katkı sağlamak" dedi. Kestelli, ayrıca, tarihi borsa binasının alt katında caddeye de çıkışı bulunan bölümün EXPO 2020 için kullanılabileceğini belirtti. İzmir Valisi Cahit Kıraç ise EXPO için İzmir Ticaret Odası’nın da bir yer önerdiğini söyledi. Bakan Yıldırım da İZTB’nin tarihi binasının EXPO’ya yakışacağını ifade etti. Toplantıda son olarak Borsa Meclis Başkanı Halit Kaya’nın, son dönemdeki terör saldırıların yarattığı üzüntüye dikkati çekmesi üzerine Bakan Yıldırım, "Bizim duruşumuz belli. Ne gerekiyorsa yapacağız. Müsamaha gösterecek bir durum kalmadı" dedi.

-200 PERSONEL İÇİN KURA ÇEKİMİ-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Türk Telekom’un iştiraklerinden AssisTT Çağrı Merkezi’nin İzmir’de açtığı yeni lokasyonlar için alınacak personelin belirleneceği kura çekim törenine katıldı. Çekiliş öncesi konuşan Yıldırım, bilişimin yükselen bir sektör olduğunu, dünyada 340 milyar dolarlık pazarda, 124 bin çağrı merkezinin ve 11 milyon çalışanın bulunduğunu, Türkiye’de ise sektörün oldukça yeni olduğunu belirtti. Çağrı merkezlerinin büyüme oranının dünyada yüzde 13’den aşağı düşmediğini, pazarın Türkiye’deki büyüklüğünün 1,5 milyar dolara eriştiğini vurgulayan Yıldırım, "Binden fazla irili ufaklı çağrı merkezi ve 50 bine yakın çalışan var. Bu rakam bir sene içinde 100 bini bulacak. İşsizliğin çözümü bilişimdedir" diye konuştu. Bakan Yıldırım, 200 ile başlayan çalışan sayısının binlere çıkmasını umduğunu, Assistt’e yeni müşteriler de çıkmasını umut ettiğini belirterek, Avea ve Türksat’ın da bu yönde girişimi bulunduğunu ifade etti. Konuşmasında terör olaylarına da değinen Yıldırım, ülkenin birlik, beraberliği ve kardeşliğine göz koyanların, yan bakanların, bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışanların bunu asla başaramayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

-DUYGULU ANLAR-

Haberin Devamı

Şair Orhan Şaik Gökyay’ın, "Bu vatan toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır, bir hilal uğruna kendini toprağa verenlerindir" dizelerini okuyan Bakan Yıldırım’ın, bu sırada sesi titreyerek gözleri doldu. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ülkenin bağımsızlığı için nasıl İstiklal, Çanakkale Savaşı’nda tek vücut olduysak, omuz omuza ülkemizi savunduysak bundan böyle ülkemizi terör belasından kurtarmak için, kardeşliğimizi daha da kuvvetlendirerek mücadelemize devam edeceğiz. ’Özgürlük alanını genişletelim, vatandaşlarımız özgürlükle güvenlik arasında sıkışıp kalmasın’ dedik. Meğerse bunu yanlış okuyanlar olduğunu gördük. Şimdi artık müsamaha etme zamanı geçmiştir. Şimdi artık konuşacak hiçbir şey kalmamıştır. Herkes atalarımızın şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda birliğimiz, beraberliğimiz, geleceğimiz ve istikbalimiz için omuz omuza, el ele mücadelemizi devam ettireceğiz. Terörün iç ve dış sponsorlarına da el aman vermeyeceğiz. Bunu da açıklıkla söylüyorum." Vali Cahit Kıraç ise 2010 yılında 5 bin işsizi mesleki eğitime tabi tuttuklarını, bu yıl da buna devam edeceklerini söyledi. Kıraç, Assistt’in İzmir’deki işsizliği gidermek anlamında önemli bir girişimde bulunduğunu da kaydetti. Assistt Genel Müdürü Adil Zembat da İzmir’in ardından, bayramdan sonra Rize’deki lokasyon için de kura çekimi yapılacağını ifade etti. Kura çekiminde mülakat, klavye testi ve kişilik testlerinden oluşan üç kademeli işe alım süreci sonunda 80 ve üzeri puan alan 400 kişi arasından 200 kişi belirlendi.