Siyaset Times’ın ilanına karşı bildiri

Times’ın ilanına karşı bildiri

03.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’den bir grup yazar, gazeteci, sanatçı ve akademisyen, İngiliz The Times gazetesinde Sean Penn, Ben Kingsley, David Lynch’in de aralarında bulunduğu bazı ünlü isimlerin imzalarının yer aldığı ilana karşı bildiri yayımladı

Times’ın ilanına karşı bildiri

Türkiye’den bir grup yazar, gazeteci, sanatçı ve akademisyen, İngiliz The Times gazetesinde Sean Penn, Ben Kingsley, David Lynch’in de aralarında bulunduğu bazı ünlü isimlerin imzalarının yer aldığı ilana karşı bildiri yayımladı. “Bizde çok adam bulunur!” başlığını taşıyan bildiride, The Times gazetesindeki ilanda ifade edilen görüşler eleştirildi.
Bildiri özetle şöyle:
Kendilerini bu toprakların birikiminin üstünde görerek insanlığın mirasını küçümsediklerini de ortaya koyan bu baskıcı gruplardan biri geçtiğimiz günlerde The Times gazetesinde, ülkemizin kimi sorunlarına yönelik görüşlerini dile getirmiştir. Bu görüşlerin, ülkesini ve milletini kendi grup ve çıkarlarının üstünde tutarak seven insanları nezdinde hiçbir kıymeti yoktur. Dostlukla yürütülmesi gereken sanat ve düşünce yarışına hile de karıştıran bu muhteris aktörler şımarık ve nezaketsiz bir tavrın ürünüdürler. Türkiye’nin sanat ve düşüncedeki yaratıcı gücü, uluslararası vitrinlerde yer alan birkaç isim değil, kendi kültürünü ve çağdaş dünyayı özgürce yorumlayan sanatçılardır.”

Bildiriyi yüzlerce kişi imzaladı
Bildiriye imza atan bazı isimler şunlar:
Özlem Albayrak, Ayşe Böhürler, Ali Bulaç, Elif Çakır, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çelebi, Sibel Eraslan, Erol Göka, Mehmet Ziya Gökalp, Leyla İpekçi, Halil İbrahim İzgi, Nihal Bengisu Karaca, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Hasan Karakaya, İskender Pala, Bülent Parlak, Ahmet Taşgetiren, Mümtaz’er Türköne, Ayşe Uçkan”