Siyaset Tıp Bayramı’nda anlamlı açılış

Tıp Bayramı’nda anlamlı açılış

15.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışında, “Bu projemizin bir diğer katkısı, yetişmiş insan gücümüzü ülkemizde tutmakla kalmayıp, dışarıdan ülkemize beyin göçünü teşvik edecek olmasıdır” dedi. Erdoğan hemşirelere 3600 ek gösterge sözü verdi

Tıp Bayramı’nda anlamlı açılış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi olan Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışını 14 Mart Tıp Bayramı’nda gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada hemşirelere 3600 ek gösterge müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Avrupa’nın en büyük, dünyanın tüm birimleri tek seferde inşa edilen üçüncü büyük hastanesi olan Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

SALDIRILAR AFFEDİLEMEZ: Resmi açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz hastanemizin milletimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarını da tebrik ediyorum. Canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımızı yılın bir günü değil her günü baş tacı etsek yeridir. Sağlık çalışanlarımıza yönelik zaman zaman duyduğumuz saldırıların asla affedilir hafife alınır tarafı yoktur.

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ: Son olarak polis ve öğretmenlerle birlikte hemşirelere 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi burada tekrar ifade etmek istiyorum. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri de budur.

Haberin Devamı

BEN YAŞADIM: Göreve geldiğimizde hastaneler adeta dökülüyordu. Ambulans denilen araçlar sadece 4 teker ve kaportadan oluşan minibüslerdi. Bunu ben yaşadım ha ondan söylüyorum. Ben öyle bir minibüste kazadan sonra 4 arkadaşımla Bolu’dan Düzce’ye getirildim. Maalesef orada bize serum takacak hemşire bile yoktu. Parası olan yurt dışına gidiyordu olmayan çilesini burada dolduruyordu. Sağlık sistemini baştan aşağı değiştirdik. MR, tomografi, diyaliz gibi kritik araç ve gereçlere kadar her alanda, ambulans sayımızda büyük artışlara imza attık.

YÜZDE 90 MEMNUNİYET: SSK hastanelerinin eski halini gördünüz, biz bunları yaşamak istemiyoruz. Bilkent’e de tam taşınılmış değil şu anda yüzde 50 civarında. Hepsi taşınınca çok hareketli hale gelir. Şehir hastanelerimiz yüzde 90’ları bulan doluluk ve yüzde 90’ları bulan memnuniyet oranıyla milletimiz tarafından kucaklanmış, benimsenmiştir. Kanser tedavileri bu hastanelerimizde yerli ve milli çözümler sayesinde hem en ileri yöntemlerle hem de en uygun maliyetle gerçekleştiriliyor.

AYRIMCILIK YAPMAYIZ: Ülkemizde yapılan her hizmete, yatırıma, projeye karşı çıkmayı hayatlarının gayesi haline getirmiş bir kesim var. Bu kesim sağlık alanındaki diğer reformlarımız gibi şehir hastanelerine de şiddetle karşı çıkmışlardır. Gerçi bunlar köprülere, bölünmüş yollara, tünellere, havalimanlarına, hızlı tren hatlarına, hastanelere, okullara da karşı çıkarlar. Ama hepsini de en çok yine kendileri kullanırlar. Eminim şehir hastanelerimizden de en çok yine istemeyenler istifade edecek. Varsın istifade etsinler bizim bu noktada bir derdimiz, sıkıntımız yok. . Ayrımcılık yapamayız, biz ehli hizmetiz, bunu yapacağız. Bu ülkenin her vatandaşı gibi bu hizmetler onların da hakkıdır helali hoş olsun.

Haberin Devamı

AYA GİDERİZ DERLER: Merhum Adnan Menderes, tek parti döneminde İstanbul’a yollar, bulvarlar, köprüler kazandırıyordu. Aynı dönemde muhalefet bu projeleri ne diye eleştiriyordu biliyor musunuz, ‘yollar yağ gibi, ekmeğe sürüp yeriz herhalde’ diyerek akıllarınca merhum Menderes’in yatırımlarıyla dalga geçiyorlardı. Eminim Bilkent Şehir Hastanemizi görünce, ‘uzay üssü gibi hastane herhalde buradan aya gideriz’ diyeceklerdir. Bugüne kadar ülkemize kazandırdıklarımız bundan sonra yapmayı planladıklarımızın sadece alt yapısıdır.

Haberin Devamı

'SAYIN OBAMA BAŞARAMADI'

Obama’nın döneminde Sultanahmet’te cuma namazını kıldık. Çıkarken Amerikalı turist grubu önümüzü kesti. Amerika’da da o aralar sağlık reformu konuşuluyor. Dediler ki ‘Duyduk ki Amerika’ya gidiyorsunuz’. Evet gidiyorum dedim. Sayın Obama’ya söyle de şu reformu muhakkak çıkarsın. Ben söylerim ama o çıkarabilir mi bilmem dedim. Sayın Obama bunda başarılı olamadı, Sayın Trump da bu işe teşebbüs etmedi... Kanuni’nin torunları olarak bizler halkımın bir sağlıklı nefesini bir devlete feda etmeye hazırız.

Tıp Bayramı’nda anlamlı açılış

Hemşire tablosu

Erdoğan’a cephede tedavi yapan hemşirelerin resmedildiği bir tablo hediye edildi.

‘Sağlık vadisi inşa edeceğiz’

Bilkent şehir hastanemizin merkezinde yer aldığı bu bölgede 600 dönümlük bir sağlık vadisi ve yaşam bilimleri teknoloji geliştirme bölgesini de kuracağız. Biz bu konudaki bütün gerekli olan araç gereci de bu bölgede inşa edeceğimiz yerlerde üretmeye başlayacağız. Burada garbın ilmini de alacağız onlarla birlikte yatırımlara da gireceğiz ve kendi kendimize yeter hale geleceğiz. İçinde bulunduğumuz bölge ODTÜ, Bilkent, Hacettepe, TOBB Üniversitesi yanında teknokentleriyle, Ar-Ge merkezleriyle ülkemizin önemli teknoloji merkezlerinden biridir. Bu üniversitelerde bu tür beyinler var, hocalarımız var, yurt dışında olan hocalarımız var. Onları da tekrar ülkemize davet edeceğiz burada bu işin üretimini bizzat yapar hale geleceğiz. Amacımız hekimlerimizin ve mühendislerimizin aynı endüstri çatısı altında çalışabileceği sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik bir cazibe merkezi oluşturmaktır.

Haberin Devamı

TERSİNE BEYİN GÖÇÜ: Burada tesis edeceğimiz bölgede elektronikten makineye, biyomedikal mühendisliğinden fiziğe, kimyaya, genetiğe kadar tüm bilim dalları birlikte çalışma yapabilecektir... Bu projemiz dışarıdan ülkemize beyin göçünü teşvik edecek. Buradan Sağlık Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bu önemli görevi veriyor bir an önce hayata geçirmelerini bekliyorum. Tıpkı savunma sanayinde olduğu gibi ilaç ve tıbbi teknolojiler alanında da ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtarmalı daha da önemlisi büyük bir ihracatçı lüke haline gelmeliyiz.

‘Dünyaca ünlü marka’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerini dünyaca bilinen bir marka yapma kararlılığında olduklarını belirterek, “Sağlık turizminde önde gelen her ülkeden daha iyi alt yapıya sahibiz. Bu bölge eğitim ve bilim kenti olduğu kadar artık sağlık kentidir” diye konuştu.

3 bin 633 yatak kapasiteli

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise tüm birimleri tek seferde inşa edilen 3. büyük hastanesi olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi 7 Şubat’ta hasta kabulüne başladı. Sağlık kampüsü tam kapasiteyle hizmete girdiğinde, günlük 30 bine yakın hasta kabulü öngörülüyor. 3 bin 633 yatak kapasiteli Bilkent Şehir Hastanesi’nde, Genel Hastane 586 yatak, Kalp ve Damar Hastanesi 470 yatak, Nöroloji Ortopedi Hastanesi 506 yatak, Çocuk Hastanesi 555 yatak, Kadın Doğum Hastanesi 518 yatak, Onkoloji Hastanesi 598 yatak, FTR 300 yatak ve YGAP 100 yatak yer alıyor. Bilkent Şehir Hastanesi’nde her branştan 904 poliklinik yer alıyor. Hastanenin acil servisine ise günlük ortalama 8 bin hasta girişi öngörülüyor.