Siyaset Topbaş’tan ‘gezegen’ savunması

Topbaş’tan ‘gezegen’ savunması

10.09.2009 - 02:21 | Son Güncellenme:

Sel felaketinin ilk günü ve dün öğleden önce ortada görünmeyince Bosna Hersek - Türkiye milli maçına gittiği yönünde iddialar ortaya atılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dün saat 13.30’da Afet Koordinasyonun Merkezi’nde (AKOM) basın açıklaması yaptı

Topbaş’tan ‘gezegen’ savunması

Topbaş, “Dün (önceki gün) Ankara’ya gittim, Bosna’ya maça gittiğim tamamen yalandır” dedi.
Son 80 yılın en büyük yağışının birkaç saat içinde İstanbul’a düşmesi sonucunda insanoğlunun çaresiz kaldığını söyleyen Topbaş, “Bilinçsizce yapılan binalarla insanlar maddi ihtiraslarına esir oluyor. Hepsini takip etmeye çalışıyoruz ama hangisine yetişelim. Gezegenimiz ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Yönetimdeki bizler bundan sorumluyuz. Üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.
Topbaş, NTV’ye de, “Yaşanan tablo insanoğlunun geçmişten bugüne kadar doğayı, çevreyi hoyratça kullanmasının faturası” dedi.
‘Maça gitti’ iddialarını da yanıtlayan Topbaş, salı günü Başbakan’la görüşme yaptıktan sonra aynı gün sabaha karşı 03.30 tarifeli THY uçağı ile İstanbul’a döndüğünü açıkladı. THY yetkilileri ise Topbaş’ın belirttiği saatte uçuşlarının söz konusu olmadığını kaydetti.

Yazarlar