Siyaset ‘Trump’ın sözleri IŞİD’İn ekmeğine yağ sürüyor’

‘Trump’ın sözleri IŞİD’İn ekmeğine yağ sürüyor’

23.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akdoğan, ABD’de başkan aday adaylarından Donald Trump’ın İslam karşıtı söylemlerine ilişkin, “Bakın Amerika’da bir yobaz var Trump isminde. Müslümanları aşağılıyor, yabancı düşmanlığı yapıyor” dedi

‘Trump’ın sözleri IŞİD’İn  ekmeğine yağ sürüyor’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,Makedonya’nın başkenti Üsküp’te “21 Aralık Türkçe Eğitim Günü” dolayısıyla Makedonya’da yaşayan Türklere hitap etti. Avrupa’da ırkçılık yapıldığını, camilerin kundaklandığını ve Türklerin evlerinin yakıldığını belirten Akdoğan, “Bakın Amerika’da bir yobaz var Trump isminde. Müslümanları aşağılıyor, yabancı düşmanlığı yapıyor. Bu medeniyetler çatışması tezine destek vermektir. O IŞİD denen terör örgütünün ekmeğine yağ sürmektir. Amerika’nın üzerinde yükseldiği değerlerin temeline dinamit koymaktır. İşte bütün bunlara karşı biz, hoşgörüyü yüceltmek durumundayız” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Akdoğan, Türkiye’de yapılan 1 Kasım seçimlerine değinerek, “Türkiye’de insanlar gidip oylarını sandığa attılar ama bütün bu bölgede insanlar ellerini semaya açıp dua ettiler. Bir ülkenin insanları, başka bir ülkenin seçimleri için niye dua eder? Başka bir ülkenin güçlü olmasını, kudretli olmasını niye arzu eder? Bunu çok iyi anlamamız gerekir. Çünkü o mazlum milletler başı sıkıştığında bir şefkat elinin kendilerine uzanmasını istiyor” diye konuştu.

‘Neo-Nazizm hortluyor’

Avrupa’nın birçok bölgesinde farklı dillerin zenginlik olarak görülmek yerine kısıtlandığını ifade eden Akdoğan “Irkçı akımlar, yabancı düşmanlığı, dini mekanlara yönelik saldırılar giderek artıyor. Avrupa Birliği’ne girmiş ileri standartlarda demokratik, hukuk devleti olan ülkelerden bahsediyoruz. Bu ülkelerde Türklerin evi yakılıyor, camiler kundaklanıyor, kendi gibi düşünmüyor, giyinmiyor, farklı diye insanlar şiddete maruz kalabiliyor.

Haberin Devamı

Neo-Nazizm yeniden hortluyor” dedi. Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “AB üyesi oldukları halde Türkçe’nin eğitim ve medya alanlarında kullanılmasından rahatsızlık duyan ülkeler var. Türklere ve Müslümanlara yönelen şiddet dalgasına ‘dur’ diyemeyen ülkeler var.”