Siyaset TSK gücümüze güç katıyor

TSK gücümüze güç katıyor

05.11.2009 - 00:33 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı, demokrasi, ekonomi ve TSK’nın Türkiye’nin üç önemli gücü olduğunu belirterek, “Bunlar olmadan dışarıda başarılı olunamaz” dedi

TSK gücümüze güç katıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin üç önemli gücünü “demokrasi, ekonomi ve TSK” olarak sıraladı ve “Her zaman gurur duyduğumuz Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin gücüne daima güç katmaktadır” dedi.
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) binasının açılış töreninde “Yeni Dönemde Türk Dış Politikası” başlıklı ders veren Gül, “Türkiye doğuya mı yöneliyor” tartışmalarına değinerek şöyle konuştu: “Türkiye’nin demokrasi, serbest piyasa ekonomisi ve insan hakları konusundaki istikameti değişmeyecektir. Türkiye tabii ki hem doğuya, hem batıya, hem kuzeye, hem güneye, her tarafa gitmektedir. Önemli olan nokta, Türkiye’nin değerleri hangi istikamette gelişmektedir?”

Üç önemli güç
Türkiye’nin demokrasisi, ekonomisi ve silahlı kuvvetlerinin güçlü olmaması halinde dış politika açılımlarını yapmanın da mümkün olamayacağını kaydeden Gül şunları söyledi:
“Hiç şüphesiz ki her zaman gurur duyduğumuz Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin gücüne daima güç katmaktadır. Türkiye’nin kazanılması gereken bir dost olduğunda da TSK’nın , ne kadar rol oynadığının da burada altını çizmek isterim.
Eğer Türkiye’nin demokrasisi, ekonomisi, Silahlı Kuvvetleri güçlü olmasa tabii ki dış politika açılımlarını yapmak, dışarıda başarılı olmak da mümkün değildir. Onun için her şey önce içeriden geçmektedir. Bunu sağlamak da bizim kendi sorumluluğumuzdur. ”

Haberin Devamı

Gül’ü ‘Dersim’ karşılayacak
Bitlis’in Güroymak ilçesi için, ilçenin eski adı olan “Norşin” diyerek dikkatleri üzerine çeken Cumhurbaşkanı Gül, demokratik açılım sürecine destek kapsamında bugün Tunceli’yi ziyaret edecek. Gül’ü, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve DTP il yönetimi “Dersim’e hoşgeldiniz” diye karşılayacak. Gül’e Tunceli’nin eski adı olan “Dersim” yazılı bir hediye verilmesi de planlanıyor. Gül, Turgut Özal’ın ardından 19 yıl aradan sonra Tunceli’yi ziyaret eden ikinci Cumhurbaşkanı olacak.
NAMIK DURUKAN