Siyaset Tunceli’ye 22 ‘kulekol’

Tunceli’ye 22 ‘kulekol’

23.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tunceli’de terörle mücadelede yeni konseptlerden olan ve yüksek güvenlikle donatılan güvenlik kulesini (kulekol) ziyaret etti.

Tunceli’ye 22 ‘kulekol’

İçişleri Bakanlığı ve Tunceli Valiliği’nce Tunceli’ye özel olarak inşa edilen 6 metre çapındaki ve 21 metre yüksekliğindeki kulelerin içinde tuvalet, banyo, mutfak, yatakhane gibi alanlar da bulunuyor. Şu ana kadar 11’i tamamlanan ve bu yıl sonuna kadar sayısı 22’ye çıkarılması planlanan kulelerde, Mehmetçik tarafından 24 saat esasına göre keşif ve gözetleme faaliyetleri icra ediliyor.

Haberin Devamı

Varank, Tunceli’deki temasları sırasında 2000 rakımda konuşlandırılan ve terör açısından kritik bölgeler arasında gösterilen Kutuderesi’ndeki kulekollardan birine sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ile askeri helikopterle Kutuderesi bölgesine geçen ve asker kamuflajı giyen Varank, Çeltiktepe Yaşam Alanlı Güvenlik Kulesi’ne ulaştı. Geçmişte teröristlerin “girilemez”, “ulaşılamaz” dediği bölgede askerlerle çay içen Varank, operasyondan dönen JÖH timlerini dürbün ile takip edip telsizden şöyle seslendi: “Çok kutsal görev yapıyorsunuz. Sizlerin burada sağladığınız huzur ortamı, tüm Türkiye’ye sirayet ediyor. Sağ olun, var olun, Allah yardımcınız olsun.” Varank, “Btün teröristleri bu coğrafyadan temizleyeceğiz” diye konuştu.