Siyaset Türbancılar Ankara yolunda

Türbancılar Ankara yolunda

21.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türbancılar Ankara yolunda

Türbancılar Ankara yolunda

       İSTANBUL Üniversitesi'nde kılık kıyafet genelgesine uymadıkları gerekçesiyle sınavlara alınmayan türbanlı öğrenciler, dün "Türban için Ankara yürüyüşü" başlattı. FP'li milletvekillerinin de destek verdiği 3 gün sürecek yürüyüş sonrasında Ankara'ya varacak olan topluluğun TBMM önünde eylem yapacağı belirtildi.
       Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde dün sabah erken saatlerden itibaren toplanmaya başlayan türbanlı öğrenciler, saat 09.00'da kendilerine destek veren FP'li milletvekili, belediye başkanları ve avukatlarla birlikte bir basın açıklaması yaptı. Topluluk adına yapılan konuşmada, kılık kıyafet genelgesine uymadıkları gerekçesiyle sınava alınmayan 75 türbanlı öğrencinin Ankara'ya yürüyeceği, TBMM ve hükümetten genelgenin kaldırılmasını ve giremedikleri sınavlar için yeni sınav hakkı isteyeceklerini ifade edildi.
       FP milletvekilleri Ahmet Doğan, Ramazan Yenidede, Hüseyin Kansu, Abdullah Arslan, Ekrem Erdem, Nizamettin Aydın ile Beyoğlu Belediyesi Başkanı Nusret Bayraktar'ın da destek verdiği eylemde konuşan Maliye eski Bakanı FP milletvekili Abdüllatif Şener'se, sınavlara türbanla girmeye ilişkin bir yasal yasak olmadığını savunurken, "Parlemento da kendileriyle buluşacağız ve kılık kıyafet özgürlüğünün sağlanması için yasa hazırlayacağız" diye konuştu.
       Basın açıklamasının ardından tramvay yolundan kortej halinde Sirkeci'ye kadar yürüyen topluluk, arabalı vapurla Harem'e geçti. İskelede bir grup tarafından "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılanan topluluk, bir süre daha kortej halinde yürüdükten sonra otobüslerle Ankara'ya hareket etti. Gebze ve Bolu'da durakak yürüyecek olan topluluğun üç gün sonra Ankara'ya vararak TBMM önünde eylem yapacağı belirtildi. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, topluluğa müdahale etmedi.