Siyaset 'Türk ekonomisi kuşatma altında'

'Türk ekonomisi kuşatma altında'

19.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Ekonomideki Son Gelişmelerle Birlikte 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun Kabul Edilmesi” hakkında yazılı açıklama yaptı.

Türk ekonomisi kuşatma altında

ANKARA Milliyet - Bahçeli açıklamasında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

YİNE SU KAYNATMIŞ: CHP Genel Başkanı Kayseri’de yine su kaynatmış, kayış koparmış, 2022 bütçesinin yoksuldan alıp zengine kaynak aktaran bir bütçe olduğunu utanmadan zırvalamıştır. İzan, irade, itibar ve insaftan mahrum bir siyasetçinin düşebileceği en kötü durumlara bu şahıs düşmüştür.

DÜŞMANCA BİR SENARYO: Türkiye ekonomisi sert bir kuşatma altındadır. Karşımızdaki tablonun hiçbir ekonomik temeli yoktur. Kaldı ki fiyatların tırmanışı ekonominin teorik kalıplarına aykırıdır. Döviz yükselirken borsanın düşmesi, piyasalarda anormal oynaklıkların kısır döngü içinde artış sergilemesi Türkiye’nin düşmanca bir senaryoya maruz kaldığına bariz işarettir.

EKONOMİK SUİKAST: Stokçular, karaborsacılar, fırsatçılar, ekonomik bylokçular, iç ve dış ihanetin azılı failleri harekete geçmişlerdir. Oyun büyük, oyun vahşi, oyun düşmancadır. Fiyatların yükselmesi, faiz-döviz kuru arasındaki ilişkiyle değil, ekonomik suikastla bağlantılıdır.

Haberin Devamı

MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ: Türkiye’nin döviz piyasasıyla oynayan kimlerdir? Vurguncular kimlerdir? Bunların FETÖ’yle ve emperyalist komployla bağı araştırılmakla birlikte fiyat ve stok bylokçuları da deşifre edilmelidir. Mesele milli güvenlik meselesi haline dönüşmüştür.

TÜSİAD PASLAŞMASI: TÜSİAD ve işbirlikçi siyasetçiler karşı çıksa da yeni ekonomi programı başarılı olacaktır. TÜSİAD’ın sorunlu açıklaması, Kılıçdaroğlu’nun TÜSİAD’la paslaşması, erken seçim dayatması, fiyat ve döviz kuru artışının siyasileştirilip istismar hattının kurulması kararlılıkla mücadele edilmesi gereken ve sessiz kalınmasının fahiş sonuçlara neden olacağı menfur bir durumdur.

FELAKET TAMTAMLARI: Müflis sol ve Marksist iktisatçılar ahlaksızca felaket tamtamları çalmaktadır. Kayseri’de milliyetçilik nutukları atan Kılıçdaroğlu’nun tek umudu ekonomik tetikçiler, terör örgütleri, Türkiye düşmanlarının projeleridir. Ondan milliyetçi olamaz, olsa olsa emperyalizmin muhbiri, zulmün muhibbi olacaktır.