Siyaset Türk milletine çağrı

Türk milletine çağrı

21.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk milletine çağrı

Türk milletine çağrı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, cumhuriyet tarihinin en önemli sınavlarından biriyle karşı karşıya. Çarşamba gecesi, bu sınavın ilk basamağında yüz kızartıcı bir sonuç ortaya çıkmıştır. Bu sonuçta, dokunulmazlığın sınırlanmasına karşı olduğunu açıkça belirten Refah Partisi'nin payı vardır. Fakat asıl, o sınırlamadan yana gibi görünmekle birlikte, oylamanın gizliliğinden faydalanarak söylediklerinin tam tersine oy kullanan milletvekillerinin katkısı vardır. Bunların kimler olduğu bilinemiyor ama o davranışları meclisin tümünü şaibe altında bırakmıştır.

Yasama dokunulmazlığının sınırlandırılmasını amaçlayan Anayasa değişikliğini gerçekleştirmek için gerekli 330 oyu sağlayamayan Parlamento'nun, bu ayıptan arınması için milletvekillerimize, parti liderlerine hep birlikte baskı yapalım.

Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen şey son derece basit : Bir kişinin milletvekili seçilmesine engel olan, ağır ceza gerektiren suçları, ayrıca rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanma gibi yüz kızartıcı suçları işleyenlerin milletvekili olsalar dahi yargılanabilmelerine olanak sağlamak.

Başka bir deyişle, dokunulmazlık zırhını sınırlı da olsa kaldırmak. Suç işleyeni, TBMM üyesi de olsa, belirli güvenceler altında, yargı denetimine tabi tutmak.

İşte bunun gerçekleşmesini istemeyen, başta Refah Partililer olmak üzere bir kısım milletvekilini uyarmak ve gelecek hafta yapılacak oylamada "beyaz oy" kullanmaya çağırmak, hepimizin hem hakkı, hem de görevidir. Bu hakkımızı kullanmak için harekete geçelim. !

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin liderlerine, genel merkezlerine, TBMM Başkanlığına, Anayasa Komisyonu Başkanlığına, ulaşabildiğimiz milletvekillerine çekeceğimiz fakslarla, telgraflarla, edeceğimiz telefonlarla, vatandaşlık görevini yerine getirelim. Temiz Toplum idealini gerçekleştirme yolunda önemli bir adım daha atalım.

Basında güvenin simgesi ve Temiz Toplum öncüsü gazeteniz MİLLİYET, göndereceğiniz faks metnini aşağıda sunuyor.

Haydi Demokrasi için görev başına !