Siyaset Türk, Sezer'e hak verdi

Türk, Sezer'e hak verdi

16.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Af yasasını hazırlayan Adalet Bakanı Türk, vetoya haklı gördüğünü söyledikten sonra umut verdi: Çözüm bulunacak

Türk, Sezere hak verdi

Türk, Sezer'e hak verdi

Af yasasını hazırlayan Adalet Bakanı Türk, vetoya haklı gördüğünü söyledikten sonra umut verdi: Çözüm bulunacak

ANKARA Milliyet

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in af düzenlemelerini veto etmesine, yasayı hazırlayan Adalet Bakanı ve hukuk profesörü Hikmet Sami Türk bile hak verdi. Türk, Sezer'in iade gerekçesindeki noktaların dikkate alınacağını belirterek, işlenen suçlardan mağdur olanların duygularını rencide etmeyecek bir çözüm bulunacağını bildirdi.

Erbakan maddesine itiraz yok
Türk, Erbakan'ın da durumunu ilgilendiren basın yoluyla işlenen suçlara ilişkin bir soru üzerine, Sezer'in geri gönderme gerekçesinde bu konuda herhangi bir değerlendirme olmadığını söyledi.
Türk, "Cumhurbaşkanı, bugüne kadar gönderilen bazı kanunları Anayasa'ya aykırı bulduğu gerekçesiyle geri gönderdi. Hükümet ne zaman Anayasa'ya uygun bir yasa gönderecek" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Geri gönderme gerekçesinde benim kişisel olarak haklı bulduğum yönler var, katılmadığım yönler var. Ama Cumhurbaşkanı ile herhangi bir tartışmaya girmek doğru olmaz. Bütün bunlar değerlendirilecektir."

‘Af bayrama yetişebilir’
CNN Türk’te Taha Akyol’un sorularını yanıtlayan Türk, Sezer’in veto ettiği af yasası konusunda şunları söyledi: "Af defteri kapatılmadı. Sezer’in veto ettiğinde değişiklik yaparak veya aynen ya da Demirel’in veto ettiğini değişiklik yaparak veya aynen göndermek suretiyle bu iş devam edecek. Tercihim Demirel’in veto ettiği af yasasının aynen ya da veto istikametinde değişiklik yapılarak çıkarılması. Koalisyon liderleri anlaşırsa af bayrama yetişebilir."
Türk, veto kararını alkışlayan Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş ve DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’e tepkisini de "Bu onların görev alanına girmez. Af konusu DGM Savcısı’nın değil siyasilerin işidir" dedi.





SİYASET
























Yazarlar