Siyaset Türkiye alacak ve konuşlandıracaktır

Türkiye alacak ve konuşlandıracaktır

16.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul’da muhtarlarla bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye S-400’ü alacak ve konuşlandıracaktır” dedi.

Türkiye alacak ve konuşlandıracaktır

Bahçeli, dün İstanbul’da bir otelde muhtarlarla bir kahvaltıda bir araya geldi. Muhtarlıkların kaldırılmasıyla ilgili iddialara karşı sert bir yanıt veren Bahçeli, kesinlikle böyle bir görüşlerinin olmadığının altını çizdi. Toplantıda S-400’lerle ilgili de konuşan Bahçeli şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Konu kapanmıştır’

“Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor. ABD’yle yaşanan S-400 anlaşmazlığı derinleşirken, günden güne boyut değiştiriyor. Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. ABD’nin S-400 üzerinden Türkiye’yi ablukaya alma çabası dostane ve iyi niyetli bir tavır değildir.”

“Beşinci nesil F-35 savaş uçağı üretim zincirinin içinde yer alan Türkiye’yi, milli güvenliğini temin etmek amacıyla ortaya koyduğu siyasi tercihinden dolayı yaptırım tehdidiyle kuşatmaya alma niyeti düşmancadır, stratejik ortaklığın infazı, müttefiklik hukukunun yoğun bakıma sokulmasıdır. NATO, üye devletlerin güvenlik mülahazaları çerçevesinde eşit hak ve sorumluluklarıyla inşa ve ihya edilmiştir. NATO, ABD’nin arka bahçesi, demir yumruğu, oyuncağı, keyfi olarak onu alıp bunu atacağı küresel bir organizasyon değildir. Eğer böyleyse, Türkiye NATO üyeliği başta olmak üzere, tek taraflı işleyen uluslararası nitelikli tüm bağ ve bağlantıları derhal sorgulamalı, bağımlılık ve tutsaklık yaratan bütün oluşumlarla diyaloğunu kesmelidir. Milli sabrımızı zorlamanın sonuçları iki ülke açısından da ağır olacaktır. Türkiye S-400’ü alacak ve konuşlandıracaktır. Bu iş bitmiş, konu kapanmıştır. Gerisini ABD düşünmelidir. ‘F-35’i vermeyiz’ diyenler, günü geldiğinde bir Türk mucizesiyle inşallah tanışacaklar, milli silah ve uçakların da tamamıyla kendi imkan, akıl, zeka ve bilgimizle yapıldığını niyazım odur ki göreceklerdir.”