Siyaset Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi denize indirildi

Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi denize indirildi

10.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi TCG Ufuk denize indirildi. Tuzla’daki tersanede yapılan ve 591 borda numarası ile denize açılan Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk için dün düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, MİT Başkanı Hakan Fidan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever katıldı.

Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi  denize indirildi

Erdoğan, burada şunları söyledi: “Büyük bir gururla ifade etmek isterim ki bugün Türkiye, gemi inşası, tamiri, bakımı ve onarımında Akdeniz’in lider ülkelerinden biridir. Türkiye kendi ihtiyaçları yanında, Norveç, İngiltere, Hollanda, Fransa, Almanya ve İtalya gibi dünyanın pek çok gelişmiş ülkesi için buradaki tersanelerde gemiler inşa ediliyor. Ufuk Korveti, milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen, ülkemizin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor. Ufuk Korveti, Türkiye’nin denizlerdeki gören gözü, duyan kulağı olacaktır.”

Haberin Devamı

Erdoğan CHP’nin gündeme getirdiği Tank Palet Fabrikası’nın satıldığına ilişkin iddialara da yanıt verdi. Erdoğan, “Fabrikamızın satılması yani mülkiyetinin devri, söz konusu değildir. Hatta şu anda bu alımı yapan firma, yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklı olan bir firmadır. Yapılan iş, işletme hakkının belli şartlar ve belli süre dahilinde ki bu 25 senedir, ülkemizin öncü kuruluşlarından birine devredilmesidir” dedi.

Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi  denize indirildi