Siyaset ‘Türkiye’nin itibarını yükselttik’

‘Türkiye’nin itibarını yükselttik’

01.02.2009 - 00:22 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Siyaset alanında ve dış politikada Türkiye’nin itibarını yükselttik ve yükseltmeye devam edeceğiz. Türkiye olarak gücümüzün farkındayız. Bugün Türkiye bölgesinin en önemli ülkelerinden biri” dedi

‘Türkiye’nin itibarını yükselttik’

Erdoğan, dün İstanbul Deniz Otobüsleri’nin “Yavuz Sultan Selim” ve “Kanuni Sultan Süleyman” adlı hızlı feribotları ile İstanbulluların oylarıyla belirlenen “Fatih” vapurunun hizmete girmesi nedeniyle Sirkeci İskelesi’nde düzenlenen törene katıldı.
Tören alanında toplanan kalabalığın “Fatih seninle gurur duyuyor”, “Dik dur eğilme Türkiye seninle” tezahüratlarında bulunduğu Erdoğan, dış politikaya yönelik şunları söyledi:
Siyaset alanında da dış politikada da Türkiye’nin itibarını yükselttik ve yükseltmeye devam edeceğiz. Artık Türkiye’nin dış politika anlayışı ‘Birileri ne der’ anlayışına göre veya ‘Gündemimizde neler var’ anlayışına göre değil. Artık birileri ‘Türkiye ne der?’, ‘Türkiye nasıl düşünür?’, bu anlayışa göre dış politikamız var. Türkiye olarak gücümüzün farkındayız. Bugün Türkiye bölgesinin en önemli ülkelerinden biri.”

Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi
CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden “ithal” olarak nitelendiren Erdoğan, “Asya ile Avrupa’yı karıştıranlar da olabilir. Yarın önünüzde bunları görebilirsiniz” dedi. Marmaray Projesi’nden de söz eden Erdoğan, “İstanbul’u tanımayanlara söylüyorum.
Bazı ithaller yapılıyor, o ithal gelenlere söylüyorum. Bak bu denizin altından, şuracıktan ta karşı tarafa, Üsküdar’a 11 tane tüp var. Eğer arzu edersen o tüpü de sana gösteririm. Bunları da öğrenmekte fayda var” dedi.

Haberin Devamı

Mehterli karşılama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün eşi Emine Erdoğan’la birlikte Topkapı’da düzenlenen Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Zeytinburnu Sosyal Tesisleri’nin açılış törenine katıldı. Tören alanında Erdoğan için sık sık “Dünya lideri” anonsları yapıldı. Mehter takımı ve aralarında Hadise’nin Eurovision parçası “Düm tek tek”in de bulunduğu çeşitli parçalarla coşan katılımcılar, “Tabuları yıkan adam yolun açık olsun”, “Seni çekemezler halatları kopar”, yazılı dövizler açtı. Törene katılanlardan bir bölümünün medya karşıtı protestoları üzerine Erdoğan, “Lütfen arkadaşlar lütfen” diyerek, kalabalığı susturdu.
Fotoğraf: OZAN GÜZELCE