Siyaset Türkiye üzerine düşen yardımı yaptı

Türkiye üzerine düşen yardımı yaptı

07.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD’li heyetin Ankara’daki temaslarına Türkiye’nin adli yardımlaşma kapsamında üzerine düşen her türlü yardım ve kolaylığı gösterdiğini söyledi.

Türkiye üzerine düşen yardımı yaptı

Kanal 7’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Gül, geçen hafta Ankara’ya gelen ABD’li heyetin temaslarının iki ülke arasında adli yardımlaşma konusu kapsamında gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Amerika’nın yürüttüğü bir soruşturma olduğunu, bunun gizli yürüdüğünü söyleyen Gül, “Onların yaptığı soruşturma adına bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Türkiye adli yardımlaşma kapsamında üzerine düşen yardımı, kolaylığı gösterdi. Umarım soruşturma neticesi bu örgütle (FETÖ) mücadele anlamında başarılı şekilde sonuçlanır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Hedef süre belirlendi

Yargının iş yüküne de değinen Gül, hakim ve savcılarımızın önünde yaklaşık 11 milyon dosya olduğunu söyleyerek, “Adil bir yargılamada makul sürenin ne olduğu üzerine çalışıyoruz. Bir davanın hedef süreleri belirlendi. Bir kişi dava açtığında, verilen belgede davanın hedef süresi yer alacak. Mesela 150 günse vatandaş 150 gün bekleyeceğini bilecek. Herkes planını ona göre yapacak. Bu dava 100 günde ya da 90 günde de bitebilir. Bu çabuk yargılama veya hızlı yargılama değil, adil ve makul yargılamayı arıyoruz” dedi.

‘Teknik çalışma’

Gül, kamuoyundaki af tartışmalarına ilişkin de “Hükümetimizin yapmış olduğu çalışma, bizim teknik olarak yaptığımız hazırlık, Türkiye’de ceza adalet sistemi anlamında masaya yatırdığımız bir infaz sistemi meselesi var. Bazı suçlarla ilgili infazın artırılması veya azaltılması, suçu önleme anlamında istatistiklere bakarak verileri ele alıp, uzman akademisyenlerle ve uygulayıcılarla bir çalışma ortaya koyuyoruz. Teknik olarak yaptığımız bu çalışma Meclisin takdirinde. Toplumun ihtiyacına göre, dünyanın geldiği nokta da dikkate alınarak genel bir çalışma yapılıyor. Elektronik kelepçe, farklı çağdaş infaz sistemleri dahil olmak üzere, infaz süreleri dahil olmak üzere çalışmalar yapılıyor. Şöyle bir çalışma oldu demek şu an için erken” açıklaması yaptı.