Siyaset Türkmen’den istifa etmesi resmen istendi

Türkmen’den istifa etmesi resmen istendi

04.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in Başkanlık Divanı’ndan istifasını dün resmen istedi

Türkmen’den istifa etmesi resmen istendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in Başkanlık Divanı’ndan istifasını dün resmen istedi. CHP lideri hafta başında Türkmen’in istifa etmesinin doğru olacağını belirtmiş, Türmen ise makul bir süre istemiş, ancak bir adım atmamıştı.
İletişim gideri sınırsız biçimde TBMM tarafından karşılanan Başkanlık Divanı üyelerinden Adana Milletvekili Türkmen’in, bu giderinin 2016 yılı için 1 milyon TL’yi aştığı ortaya çıkmıştı. Harcamanın hukuksuz olmadığını vurgulayan ancak harcamayı etik de bulmayan Kılıçdaroğlu’nun, sorunu çözebilmek için hafta başında Türkmen ile temas ettiği ve Başkanlık Divanı’ndan “vicdanen” istifa etmesi gerektiğini ilettiği belirtiliyordu. Türkmen’in bu talebe önce olumlu yaklaştığı, ancak daha sonra düşünmek için “makul bir süre” istediği kulislere yansımıştı.
Resmen istedi
Bir süredir parti yöneticilerinin telefonlarına çıkmadığı belirtilen Türkmen’den bir adım gelmemesi üzerine Kılıçdaroğlu, talebini bu kez CHP Grup Basın Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamayla yineledi. Dün yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, iletişim giderleri kamuoyunda tartışmalara neden olan Türkmen’in katip üyeliği görevinden istifa etmesini istedi. Türkmen’in tartışmalar üzerine Ankara’dan ayrılarak seçim bölgesi Adana’ya döndüğü ifade ediliyor.
‘Talimatlara uyarım’
Türkmen, Kanal D Ana Haber’de şunları kaydetti: “Önüme gelen konuda vatandaşa mektup gönderme alışkanlığım yok. Adana’daki seçmenlere iki kez mektup gönderdim, içeriğinin sonuna kadar arkasındayım. Bu mektupları gönderdiğimizde kimse, bu kadar rakam ediyor demedi. Büyük bir kısmı mektup parası. Yaptığımın arkasındayım, yanlış olduğunu düşünmüyorum. Bu rakama ulaşacağını bilseydik farklı çözümler bulurdum, mektupları mutlaka gönderirdim. İlk divanda bu rakam söylendiğinde çok şaşırdım. Bize 6 tane sabit hat bağlamışlar, 4’ünü hemen iptal ettirdik. Yanlış bir şey yapmadım. Bir hakkı kullandım. Keşke, o sonsuz hakkı vermeselermiş. Sırtımda büyük bir sorumluluk var. En ağır sorumluluk, CHP’nin 30 yıldır üyesiyim. İstifa edilmesi gerektiğini asla düşünmüyorum. Ama beni o makama getiren, partim. Genel başkanım ve parti yönetim kurulumun alacağı karara elbette uyarım. Genel başkanımla Ankara’da görüşeceğim, gereği neyse yaparım. Partimin talimatları, genel başkanımın söyleyeceklerine uyarım. Ne yapmak gerekiyorsa yaparım.”

En hassas olduğu konu

Parti kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun en hassas olduğu konuların başında bu tür harcamaların geldiğine dikkati çekerken, CHP Grubu Başkanı sıfatıyla iletişim giderleri konusunda Başkanlık Divanı üyeleri gibi sınırsız hakkı bulunan Kılıçdaroğlu’nun delege, üye ve seçmenlere bayramlar başta olmak üzere gönderdiği mektup ve mesajların tamamını CHP bütçesinden karşıladığına işaret ediyor. Kurmaylar, Kılıçdaroğlu’nun TBMM tarafından kendisine sunulan bu hakkını zaruri olan makam telefonu gibi giderler dışında hiç kullanmadığını belirtiyor.