Siyaset Üç açıklamayla destek verdik

Üç açıklamayla destek verdik

22.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, BDP’li Sırrı Süreyya Önder’in “Türkiye yanıyor. DTK destek açıklaması yapmadı’ eleştirisine ‘Muhattap BDP’dir. Üç açıklama yaptık, desteğimizi bildirdik’ diye cevap verdi

Üç açıklamayla destek verdik

DTK Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in, Nuçe TV’de, “Türkiye yanıyor, dünyanın en büyük isyanlarından biri... DTK tek cümleyle destek açıklaması yapmadı” eleştirisine, “Muhatap DTK değil, BDP’dir. Üç açıklama yaptık, desteğimizi bildirdik. İstanbul’da parti binamız yok, daha ne yapabiliriz” yanıtını verdi. Türk, siyasi partilerin eyleme müdahale etmesi ve eylem alanlarında boy göstermesini de doğru bulmadıkları için eylem alanlarına gitmediklerini anlattı.

‘Anlam veremedim’
Önder’in DTK eleştirisini Milliyet’e değerlendiren Türk, Önder’in açıklamalarını doğru bulmamakla birlikte bir anlam da veremediğini söyledi. Gezi parkı eylemlerini başından itibaren desteklediklerini ve bu doğrultuda üç açıklama yaptıklarını belirten Türk, siyasilerin eyleme müdahale etmelerini ve siyasi şova dönüştürmelerine karşı olduklarını söyledi. Türk, Önder’in eleştirisini şöyle yanıtladı:

‘Şova dönüştürmesinler’
“DTK olarak üç kez yazılı açıklama yaptık. Ben ve Eşbaşkan Aysel Tuğluk açıklama yaptık, eyleme desteğimizi bildirdik. Eylemlerin yasal ve demokratik olduğunu, Başbakan’ın halkın yaşam biçimine müdahale ettiğini açıkça söyledik. Bu kadar masum bu kadar önemli bir eyleme siyasilerin gidip şov yapmasını doğru bulmadık. Orada spontane gelişen, sivil duruş gösteren eylemde siyasilerin gidip boy göstermesini doğru bulmadım. Zaten sivil örgütler bunu orda yapıyordu. Eylemlerin başından beri siyasi şova dönüşmemesi gerektiğini ve güzel bir eylem olduğunu değerlendirdik.”

‘Muhatap BDP’dir’
Türk, Önder’in DTK’ya yönelik eleştirisine birr anlam veremediklerini de ifade ederek, “Önder’in eleştirisini haksız bir eleştiri olarak değerlendiriyorum. DTK’nın orgütü yok ki. İstanbul’da bir örgütümüz yok. Burada muhatap BDP’dir. Parti var, örgütü var. Açıklama yapması gereken BDP’dir” diye konuştu.