Siyaset Uçan kuşa borcu var, açıklasın!

Uçan kuşa borcu var, açıklasın!

18.12.2010 - 01:34 | Son Güncellenme:

Ak Parti yönetimi, Kayseri’deki yolsuzluk iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “nitelikli yalan” söylemekle suçladı.

Uçan kuşa borcu var, açıklasın

Kayseri milletvekili olan Ak Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Bekir Bozdağ, Kayseri milletvekilleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya dün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye destek amacıyla için basın toplantısı düzenledi. Heyetin CHP’nin iddialarını çürütmek için basın toplantısına mavi ve sarı dosyalarla gelmesi dikkati çekti. .
Ak Partililer “uçan kuşa borcu var” dedikleri CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile ilgili olarak TBMM’de yer alan karşılıksız çek kesmekle ilgili dokunulmazlık dosyalarla, icra takibindeki borçlarının dökümüne ilişkin belgeleri de basına dağıttı. Elitaş, CHP’nin yalan üstüne yalan söylediğini öne sürerek, “Savcılık soruşturma yapmış ve iddiaların iftira olduğu sonucuna varmıştır” dedi. Kılıçdaroğlu “filmi yanlış başlattığını, eline tutuşturulan çamuru bulaştırmaya çalıştığını” öne süren Elitaş, Kulkuloğlu için “Bu şahsın çek suçundan dosyası Anayasa Komisyonu’nda bekliyor. Bu şahıs Kayseri’de uçan kuşa borçlu. Markete, sanayiciye, işçisine, herkese borçlu. İşçileriyle 12 tane davası var. 79 tane icralık dosyası var. Bu şahsın, örgütsel bir şekilde ihaleye fesat karıştırmaktan yakalanan bir temizlik şirketindekilerle telefon görüşmeleri var” diye konuştu. Televizyonlarda konuyu Kılıçdaroğlu ile tartışabileceğini belirten Elitaş “İddialarla ilgili araştırma komisyonu kurulmaz. Ellerinde belgeler varsa bunlar da somutsa gitsinler savcılığa” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Yıldız:
Erikel’le görüştüm
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise avukat Yakup Erikel’i tanıyıp tanımadığı ile ilgili olarak, “Meclis’te günde 118 telefonla, 80 ziyaretçiyle konuştuğumuz anlar oldu. Bunların içinde Yakup Erikel de olabilir, başkaları da olabilir. Bunların içinde tasvip ettiklerimiz de olabilir, tasvip etmediklerimiz. Meclis’teki odaya gelmişti, ama bir başka gerekçeyle” dedi.