Siyaset Uğur Mumcu'nun 16. ölüm yıldönümü

Uğur Mumcu'nun 16. ölüm yıldönümü

24.01.2009 - 10:11 | Son Güncellenme:

.

Uğur Mumcunun 16. ölüm yıldönümü

Uğur Mumcu bugün anılacakUğradığı suikast sonucu öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu bugün anılacak.
Uğur Mumcu Araştırma Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından düzenlenecek Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri, “16. Adalet ve Demokrasi Haftası” adıyla, tüm hafta boyunca sürecek ve 31 ocak 1990’da Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’u anma etkinlikleri ile tamamlanacak.

Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin 16. yıldönümü anma etkinlikleri, bugün saat 11.00’de, Batıkent Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan anıta çelenk konulmasıyla başlayacak. Cumhuriyet Gazetesi’nin düzenlediği “Dostları Uğur Mumcu’yu Anlatıyor” başlıklı söyleşi aynı gün saat 16.00’da Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde yapılacak. Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri, 25 0cak’ta Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde saat 11.00’de düzenlenecek şiir ve müzik dinletileri ile devam edecek.

Uğur Mumcu 26 Ocak’ta da anılmaya devam edecek. Gün boyunca Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, öğretim görevlileri ve gazetecilerin katılacağı “Eğitim ve Sömürü”, “Kültür Sömürgenleri”, Sömürü ve Yolsuzluğun Dünü Bugünü” başlıklarındaki açıkoturumlar gerçekleştirilecek.

Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri, “16. Adalet Ve Demokrasi Haftası”, Geleneksel Kapanış Gecesi ile son bulacak. Uğur Mumcu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda saat 19.00’da Cahit Berkay, Çetin Gül, Emrah Karaca, Ufuk Karakoç, Grup Gündoğarken’in vereceği konserle bir kez daha uğurlanacak

Yazarlar