Siyaset ‘Ülkenin dört yanını hizmetle donattık’

‘Ülkenin dört yanını hizmetle donattık’

04.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin iktidara gelişinin 19. yılını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 yıl içinde milletimizin teveccühüyle bugünlere geldik. Ülkemizin dört bir yanını hizmetlerle donattık, bu konuda da asla fire vermedik” dedi.

‘Ülkenin dört yanını hizmetle donattık’

AK Parti iktidarının 19. yılını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “19 yıl içinde milletimizin teveccühüyle bugünlere geldik ve herhangi bir sıkıntıyı yaşamadan sürekli artarak devam eden bir hizmet yolumuz oldu” dedi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ın güven mektubu takdim töreni öncesinde gazetecilerin “Bugün 3 Kasım zaferinin yıl dönümü, 19 yıldır iktidardasınız. Bugüne dair neler söylemek istersiniz?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

HİZMET YOLU: 19 yıl içinde milletimizin teveccühüyle bugünlere geldik ve herhangi bir sıkıntıyı yaşamadan sürekli artarak devam eden bir hizmet yolumuz oldu. Ülkemizin dört bir yanını altyapı, üstyapı, tüm hizmetlerle donattık ve bu hizmet yarışımız aynı şekilde hep devam etti, devam ediyor. Bu konuda asla fire vermedik. Bu süreçte sadece ülkemizde değil, dünyanın değişik ülkelerinde de bu hizmet yarışımızı devam ettirdik. Gördüğünüz gibi kıtaları dolaşıyoruz. Afrika’nın 51-52 ülkesini dolaştım, Latin Amerika olsun, Amerika’nın kendisi olsun buraları defaatle dolaştım. Ülkemizin mesajını buralara taşıdık. Tanınmayan ülkemizi buralara tanıttık. Hala da bu tanıtma süreci devam ediyor.

UNUTULMAYACAK ESERLER: BM’nin tam karşısında Türk Evi’ni 4,5 yılda bitirmiş olmamız ve oraya böyle bir markayı kurmuş olmamız, bizden sonra gelen nesiller için çok çok önemli. Bütün bunlar bizden çok, bizden sonra gelecek nesiller için de hakikaten abide olacak. Türkiye’de dikkat edilirse altyapıda üstyapıda, bütün yüksek hızlı trenlerden tutunuz, Marmaray’dan Avrasya Tüneli’ne varıncaya kadar, öbür tarafta bir Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul İzmir arasındaki otoban, bunlar unutulmayacak eserlerdir. Hepsinden de öte bizim Karadeniz’de Samsun’dan Sarp’a kadar bu otoyolu yapmamız o da bir başka şaheser.

Haberin Devamı

HER İLDE ÜNİVERSİTE: 26 tane havaalanından aldık, 56 tane havalimanına çıktık. Çok daha önemli bir adım 6 bin 100 km yolumuz vardı, ama bunlar tabi otoyol değildi, biz bunu nereye çıkardık, yaklaşık 28 bin kilometreye çıkardık. Eğitimde 76 üniversiteyi 207 üniversiteye çıkardık. Şu anda bizim üniversitemizin olmadığı ilimiz yok. Her ilde üniversitemiz var. Dolayısıyla Anadolu’nun tüm illerinde artık bizim gençlerimiz yavrularımız, üniversiteye gitmek için Hakkari’den çıkıp İstanbul’a gelmeyecek. Hakkari’de oradaki üniversitede okuyacak, aynen Şırnak’ta, Van’da okuyacak.

VATANDAŞIN KASASINA GİRECEK: Şehir hastanelerimizle her yeri donattık. Bunlardan daha güzel hizmet olur mu? Koronavirüs salgınının olduğu sürede, eğer bizim bu hastanelerimiz olmasaydı bizim halimiz ne olurdu? Ama bu hastanelerle biz birçok sıkıntıyı aştık. Bakınız şu anda enerji olayında Türkiye birçok sıkıntıyı aşmış vaziyette. Şimdi Karadeniz’de doğalgaz olayıyla ilgili attığımız adımı neticelendirdiğimiz anda, buralardan doğalgazı çıkarmaya başladığımız anda inşallah müjdeyi vereceğim. Ama biraz sabır, oradan biz o doğalgazı çıkardığımız anda inşallah sadece devletin kasasına girmeyecek, aynı zamanda vatandaşımın da kasasına girecek. Bizi bu kadar yakından takip etmeniz sebebiyle sizlere de teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

‘Ülkenin dört yanını hizmetle donattık’

‘Gençlerimizden beklentim büyük’

Cumhurbaşkan  Erdoğan, Girişimci İşadamları Vakfı ile Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Konya’da düzenlediği Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi’ne video mesaj gönderdi. Erdoğan, bu yılki zirvenin “fikirden girişime” temasıyla yapıldığını belirtirken, girişimciliğin Türk milletinin özünde bulunan bir özellik olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan, şunları kaydetti: “Küresel yönetim ve ekonomi sisteminde köklü bir değişimin yaşanmaya başladığı şu dönemde bu hasletimiz önümüze çok büyük fırsatlar getiriyor. Geçtiğimiz 19 yılda, ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma alt yapısı üzerinde 2023 hedeflerimize ulaşarak ve ardından 2053 vizyonumuzu hayata geçirerek bu fırsatları değerlendirmenin gayreti içindeyiz. Yeşil Kalkınma Devrimi ile ilk müjdesini verdiğimiz yeni vizyonumuzun şekillenmesinde kamudan özel sektöre herkese çok önemli görevler düşüyor.”

Haberin Devamı

Erdoğan, küresel üretim ve lojistik merkezlerinin yeniden oluştuğu, dijitalleşme ve teknoloji temelli ekonomi işleyişinin güçlenmeye başladığı bir süreçte yapılan zirvenin yol gösterici sonuçlar doğmasına vesile olacağına inancını dile getirerek şöyle devam etti:

“Bu çerçevede özellikle gençlerimizden çok büyük beklentilerimiz var. Batı ülkelerinin nüfusunun yaşlanmaya başladığı, Doğu’da hâlâ eğitim ve altyapı sorunlarının çözülemediği bir dönemde ülkemiz Türkiye, gençlerinden aldığı güçle geleceğine umutla baktığı bir yerde durmaktadır. Yaşadığımız her tecrübe ve atlattığımız her badire milletimizin hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını perçinlemektedir.”

Haberin Devamı

‘Ülkenin dört yanını hizmetle donattık’

Külliye’de 5 kabul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul basına kapalı gerçekleşti. Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da hazır bulundu. Erdoğan, dün ayrıca Litvanya, Katar, Moğolistan ve Ukrayna’nın Büyükelçilerini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen kabullerde Erdoğan’a sırasıyla Litvanya Büyükelçisi Ricardas Degutis, Katar Büyükelçisi Mohamed Nasser Jassim M. Al Thani, Moğolistan Büyükelçisi Gombosuren Munkhbayar ve Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar güven mektuplarını sundu.