Siyaset 'Umudunuzu sakın yitirmeyin'

'Umudunuzu sakın yitirmeyin'

22.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Diyarbakır İl Gençlik Kolları’ndan bir grupla görüşen Kılıçdaroğlu, “Seçimden sonra zaten iktidarız. İktidarımızda bu sorunları çözeceğiz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizden çalınan her şeyi size iade edeceğim” sözü verdi.

Umudunuzu sakın yitirmeyin

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır İl Gençlik Kolları üyeleri ile Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Her sorunun çözümü hazır. Her şeyin alt yapısı hazır. Seçimden sonra zaten iktidarız. İktidarımızda sorunları çözeceğiz. Umudunuzu sakın yitirmeyin” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerin sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu, soruları yanıtladı. Gençler, “İşsizlik çok, işe alımlarda torpil var, eğitimde fırsat eşitsizliği var” değerlendirmesinde bulunurken, Diyarbakır örgütü sahadaki genel durumu “Vatandaş ekonomik sıkıntılardan yakınıyor. ‘Çay bardağı ile sıvı yağ alıyoruz’ diyor. ‘Şeker alamıyoruz, çayı şekersiz içiyoruz’ diyor. Vatandaş ‘tenceresinin kaynamadığını’ ifade ediyor. Çiftçi tarlasını ekemediğini söylüyor. Sahada en çok şikâyet ekonomiden geliyor” sözleriyle aktardı.

‘Mülakat kalkacak’

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında “gençlerden çalınan bütün hakların gençlere tekrar iade edileceğinin” sözünü verirken, “Hakkınızı teslim edeceğim” dedi. Gençlere işe alımlarda bazı kurumlarda mülakatın kaldırılacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu, Diyarbakır yerelinde her türlü sosyal projenin maddi manevi destekçisi olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Umudunuzu yüksek tutun. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğiniz için çalışın. Sakın umudunuzu da yitirmeyin. İktidarımızda biz bunları düzelteceğiz. Her şeyin alt yapısı hazır, çözümü hazır, merak etmeyin. Seçimden sonra zaten iktidarız. İktidarımızda bu sorunları çözeceğiz. Vatandaşın ekonomik sıkıntıları için biz elimizden geleni yapacağız. Sürekli gündemde tutacağız. Bunların hepsini de iktidarımızda düzelteceğiz.”

‘Herkesi kucaklayacağız’

Bir süre önce “helâlleşme” çıkışı yapan Kılıçdaroğlu’nun, toplantıda “Bu ülkede barış ve huzur içinde yaşayacağız. Barış ve huzur ne demek, herkesi kucaklayacağız” ifadelerini kullandığı da öğrenildi. Gençlerle buluşmada “helâlleşme”nin konuşulmadığı ancak Diyarbakırlı gençlerin “Genel Başkanımızın helâlleşme çıkışı bölgede çok artı puan kazandırdı” yorumunu yaptığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun kendisini Diyarbakır’a davet eden gençlere, “En yakın zamanda geleceğim” yanıtını verdiği bildirildi.

Umudunuzu sakın yitirmeyin

Kılıçdaroğlu eşi ile pazar alışverişi yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte pazar alışverişi yaptı. CHP Genel Başkanı, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Çankaya Çukurambar’da, evlerine yakın kurulan halk pazarına gitti. CHP lideri, alışveriş sırasında çekilen fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı. Kılıçdaroğlu, fotoğraflarla, “Sabah Selvi Hanım ile pazar alışverişimizi yaparken, pazarcı esnafı ile de sohbet etme imkanı buldum. Zaten biliyorsunuz gıda durumlarını, tekrar etmeye gerek yok. Korkuya mahal yok, çözeceğiz inşallah” ifadesini kullandı. -ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

‘Çocuklar için sosyal devleti zorlamalıyız’

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından gerçekleştirilen “Dijital Dünya ve Çocuk Hakları” konulu çevrimiçi toplantı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Çocuk hakları alanında çalışan sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda; dijital haklar, riskler, eşitsizlikler, bütüncül çocuk politikaları, temel sorunlar değerlendirildi. Kılıçdaroğlu, çocuk hakları örgütlerini dinlerken, çocukların çoklu hak ihlâlleriyle karşı karşıya bırakılmasının ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Bireylerden kaynaklı sorunlar, ihmâl ve istismarlar yaşandığına işaret eden Kılıçdaroğlu, bunun yanı sıra devletin anayasa ve evrensel ilkelere göre çocukları korumak için görev ve sorumlulukları olduğuna dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Çocuklar aleyhine haksız uygulamalara karşı sosyal devleti zorlamak lazım. Yasal mevzuatta o kadar çok eksiklik var ki... Uluslararası sözleşmelere, insan haklarına, çocuk haklarına aykırı düzenlemeler yapılmış. İç hukukun da uluslararası sözleşmeler ile uyumlu hale getirilmesi gerekiyor.”-ANKARA Milliyet